”Teheranin Hesburger avattu” – Suomalainen hampurilaisketju yrittää sinnikkäästi taas laajentua Lähi-itään

Suomalainen hampurilaisketju Hesburger on avannut ravintolan Iranin pääkaupunkiin Teheraniin.

Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos vahvisti asian Helsingin Sanomille.

Uusi Hesburger-ravintola sijaitsee Teheranissa vilkkaalla Tehran Parsin alueella, jossa on paljon ravintoloita. Ravintolan toiminnasta vastaa paikallinen franchise-yrittäjä.

”Ravintolan avajaiset houkuttelivat perjantaina paikalle runsaasti asiakkaita ja vastaanotto oli hyvin positiivinen. Avajaisissa oli paikalla myös Suomen Iranin-suurlähettiläs Keijo Norvanto”, kertoo Hesburger verkkosivuillaan.


Hesburger avasi ravintolan Teheraniin. (KUVA: HESBURGER)

Hesburgerin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela julkaisi Facebook-tilillään kuvia Teheranin ravintolan avajaisista perjantaina. ”Teheranin Hesburger avattu. Kiitos Kari ja Team”, kuului päivityksen jakoteksti.

Karilla viitattaneen Hesburgerin toimitusjohtajaan, Heikki Salmelan poikaan Kari Salmelaan, joka on paikalla Iranissa.

Päivityksen kommenttikentässä on kymmenittäin onnitteluja.
”Iran on 80 miljoonan asiakkaan markkina, jossa ei vielä ole länsimaisia hampurilaisravintoloita. Näemme sen mahdollisuutena. Tavoitteemme on avata Iraniin 1–2 ravintolaa vuodessa”, kertoo Kari Salmela.

Hesburgerin tunnetun majoneesin pääraaka-aineet viedään Iraniin Suomesta, ja majoneesi valmistetaan säilyvyyssyistä paikallisesti Iranissa.

Kyseessä ei ole Hesburgerin ensimmäinen yritys laajentua Lähi-itään. Vuonna 2004 yhtiö avasi ravintolan Syyrian Damaskokseen. Damaskoksen ravintolatoiminta loppui kuitenkin vuotta myöhemmin.

Samoihin aikoihin yhtiö kertoi laajentavansa myös Bahrainiin, Omaniin, Qatariin, Kuwaitiin, Saudi-Arabiaan sekä Iraniin.

Lähi-itään laajentaminen osoittautui kuitenkin haastavaksi. Vuonna 2008 Heikki Salmela kommentoi vaikeuksia Iltalehdelle.

”Tämä on ollut selvästi vaikeampaa kuin mitä olimme odottaneet”, Salmela sanoi lehdelle silloin.

Helsingin Sanomissa spekuloitiin Teheranin Hesburgerilla jo vuonna 2007.

Kansainvälistymisestään huolimatta Hesburgerin selvä päämarkkina-alue on Suomi, missä yhtiöllä on yli 260 ravintolaa.

Suomen lisäksi Hesburger-ravintoloita on tällä hetkellä kahdeksassa maassa: Bulgariassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Saksassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä.

Hesburger on ilmoittanut avaavansa tänä vuonna ravintolan myös Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin Abu Dhabiin.

HESBURGER on saanut alkunsa vuonna 1966 Naantaliin perustetusta grillikioskista. Nykyään ketjun palveluksessa työskentelee yli 6 700 henkilöä. Vuoden 2017 verollinen myynti Suomessa oli 218 miljoonaa euroa ja ulkomailla 86 miljoonaa euroa.

Kaukaisin Hesburger-ravintola Suomesta sijaitsee aivan Venäjän itärajalla Petropavlovsk-Kamtšatskissa Kamtšatkan niemimaalla.

Lue alkuperäinen uutinen Helsingin Sanomista

Franchise News 16.4.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

NEWS FLASH

News Flash -arkisto »