• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Ab LL International Oy:n osakekanta on myyty

Kuntosali- ja hyvinvointialan toimijan Ab LL International Oy:n (LLI), jolla on kaksi franchise-tuotemerkkiä: EasyFit-ketju sekä LadyLine-ketju, koko osakekanta on myyty. Yrityksen uudet omistajat ovat yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Hannula, liikunta-alan asiantuntija ja uusi hallituksen puheenjohtaja Petri Laaksonen sijoitusyhtiönsä kautta sekä sijoitusyhtiö Korpi Capital Oy, jota hallituksessa edustaa osakas Mikko Fischer.

Vuonna 1987 perustettu Ab LL International Oy (LLI) lukeutuu Suomen johtaviin kuntosali- ja hyvinvointialan toimijoihin. Yhtiöllä on kaksi franchise-tuotemerkkiä, teknologisiin ratkaisuihin perustuva monipuolinen EasyFit-kuntokeskusketju sekä naisille suunniteltu täyden palvelun LadyLine-hyvinvointiketju. Yrityksen 50 franchise-liiketoimintamallilla toimivaa toimipistettä liikuttavat noin 60.000 suomalaista eri puolella Suomea.

Ab LL International Oy:n koko osakekanta on myyty. Yrityksen omistivat ennen tehtyä osakekauppaa Tove Söderholm sekä Tom Svenfelt sijoitusyhtiönsä kautta ja hallituksen puheenjohtajana toimi Jalle Söderholm.

Yrityksen uudet omistajat ovat yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Hannula, liikunta-alan asiantuntija ja uusi hallituksen puheenjohtaja Petri Laaksonen sijoitusyhtiönsä kautta sekä sijoitusyhtiö Korpi Capital Oy, jota hallituksessa edustaa osakas Mikko Fischer. Järjestely ei aiheuta muutoksia LLI:n nykyisiin franchising-, palvelu- tai yhteistyösopimuksiin, vaan ne jatkuvat voimassa olevin ehdoin.

Viimeiset kuusi vuotta LLI:n toimitusjohtajana toiminut Jyrki Hannula jatkaa nykyisessä toimessaan. Hän kertoo sekä EasyFit-ketjussa että LadyLine-ketjussa keskityttävän kasvuun. ”Tulemme keskittymään kummassakin ketjussamme toimipisteiden määrän kasvattamiseen. Haluamme erityisesti panostaa olemassa oleviin yrittäjiimme, ja yhdessä heidän kanssaan hakea toimipistemäärän kasvua ja näin luoda entistä kannattavampia tulosyksiköitä” Hannula toteaa. 

Hannula korostaa myös digitaalisuutta. ”Teknologisten ja digitaalisten ratkaisujen määrätietoinen kehittäminen ketjunohjauksen ja toimipisteiden tarpeisiin, sekä erilaisten digitaalisten palveluiden ja ratkaisujen tuottaminen kummankin ketjun loppuasiakkaille, on toinen isoista fokusalueistamme.”, Hannula kertoo.

Sijoittaja Petri Laaksonen uskoo liikunnan tuottavan lisäarvoa kansanterveydelle.  ”Olen sijoittanut viimeisen kahden vuoden aikana useisiin liikunta-alan toimijoihin, ja se on alue, johon haluan entisestään fokusoitua. LLI:n franchising-malli tarjoaa upeat kasvumahdollisuudet niin nykyisille, kuin myös tuleville franchise-yrittäjille, ja me haluamme olla osa tätä positiivista ja Suomen kansanterveydelle äärimmäisen merkityksellistä kasvutarinaa”.

Korpi Capital Oy sijoittaa yrityksiin, joiden osaaminen on alansa huippua. ”LLI:ltä Jyrki Hannulan johdolla tätä huippuosaamista löytyy.” Fischer kertoo. ”Näemme liikunta-alan laajemmassa kontekstissa. Liikunnan vaikutus terveyteen on kiistaton, ja liikunnalla tulee olemaan nykyistä suurempi rooli niin työssä kuin vapaa-ajalla. Tavoitteemme on seurata vallitsevaa terveystrendiä ja kasvattaa liikunnan roolia sijoituksissamme. Kehotamme kaikkia yrityksiä liikkumaan kannustamalla.”, Fischer jatkaa.

Franchise News 10.12.2020

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta