• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Classic Pizza Restaurant- ketjun ravintola äänestettiin Kööpenhaminan parhaaksi

Classic Pizza Restaurant -ravintolaketju on voittanut Kööpenhaminan Paras Pizza 2020 -palkinnon.

Suomalainen ravintolaketju Classic Pizza Restaurant on valloittanut tanskalaisten sydämet vain kahden vuoden toimintansa aikana voittaen Kööpenhaminan Paras Pizza 2020 -palkinnon. 

   

Kuva: Classic Pizza Restaurant

OpdagDanmark www.opdagdanmark.dk on matkailuun keskittyvä nettisivusto, joka järjestää vuosittain äänestyksen Tanskan ravintolamaailman parhaista tuotteista ja palveluista alueittain. Classic Pizza Restaurant voitti kuluttajille suunnatun äänestyksen ylivoimaisesti saaden kehuja muun muassa kommentein: ”Classic Pizzassa saat parhaan pizzan, näkymät ja palvelun”. Palkinto on merkittävä juuri Kööpenhaminassa, joka tunnetaan äärimmäisen kovasta kilpailusta ravintola-alalla. Kööpenhaminassa on eniten Michelin-tähtiä Skandinaviassa. 

Classic Pizza Restaurant -ravintolaketjulla on vasta kahden vuoden ajan ollut Kööpenhaminassa kaksi ravintolaa, jotka tarjoilevat Premium-pizzojen lisäksi maailman parhaana pidettyä R&L Legras -pientilasamppanjaa. Classic Pizza Magasin -ravintola sijaitsee legendaarisessa Magasin du Nord -tavaratalossa ja Classic Pizza FRB.C. puolestaan kauppakeskuksessa Frederiksbergissä.

Kuvat: Classic Pizza Restaurant

Classic Pizza Restaurantin ravintolatoimenjohtaja Tommi Aaltonen sanoo, ettei voitto ollut yllätys. Aaltonen kuvailee, että Positiivisista asiakaspalautteista tiedämme, että meidän tuotteet, palvelu ja ravintolat kiinnostavat myös Tanskassa ja meille on jo kertynyt mukava joukko vakituisia asiakkaita. Uskalsimme odottaa, että kova työ palkitaan ja pärjäämme kovassa seurassa. Kilpailu Kööpenhaminassa on kova ja kaupungissa on useita meitä suurempia ja tunnetumpia gourmet-pizzaravintoloita. On upeaa, miten meidän tiimi otti kilpailun omakseen ja sai kaikki kanta-asiakkaamme mukaan äänestämään kisassa.

Classic Pizza Restaurant on onnistunut kahdessa vuodessa nousemaan Kööpenhaminan parhaimmaksi.  Aaltosen mukaan konseptia on 25 vuoden aikana hiottu kuntoon ja hän uskoo, että pienet arjen asiat takaavat, että brändi toimii loistavasti myös Kööpenhaminan kilpaillussa markkinassa. Aaltonen kertoo, että: ”Olemme myös valinneet liikepaikkamme tarkasti, sillä sijaitsemme kaupungin parhaissa ja tunnetuimmissa kauppapaikoissa. Meillä on myös aivan upeat ravintolapäälliköt ja heillä upeat tiimit hemmottelemassa asiakkaita päivittäin. Nöyrällä asenteella ja kovalla työllä tässä pärjätään.”

Aaltosen mukaan Kööpenhaminan ravintolabisnes eroaa Helsingistä eri tavoin ja kilpailu on kovaa, mutta antaa myös mahdollisuuksia. Aaltonen sanoo, että ”Tanska sijaitsee maantieteellisesti etelämpänä, jonka vuoksi siellä ei ole samanlaista shopping mall -kulttuuria kuin Suomessa. Tanskalaisilla ei myöskään ole samanlaista lounaskulttuuria kuin suomalaisilla ja ruotsalaisilla mikä luo oman haasteensa lounasajan myynnille. Tanskalaisten lounas keskittyy pääasiassa smørrebrødin ympärille eli kylmiin täytettyihin leipiin. Koska tanskalaiset eivät syö raskaita lounaita, myynnit painottuvat iltaan ja viikonloppuihin.” Kilpailuun Classic Pizza Restaurant on vastannut huomioiden tarjonnassaan tanskalaisten makumieltymykset. Aaltosen mukaan tanskalaiset rakastavat perunapizzoja eli kartoffelpizzoja, joten ketju loi oman version tuota raaka-ainetta hyödyntäen.

Classic Pizza Restaurant -ketju juhlii tänä vuonna 25-vuotista yritystaivaltaan, ja tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa ravintoloiden määrää noin neljän-kuuden uuden ravintolan vuositahdilla. Ketjulla on tällä hetkellä 21 ravintolaa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Classic Pizza Restaurantin toimitusjohtaja Juha Toivanen kuvailee Classic Pizza  -ketjun Kööpenhaminan ravintolabisneksen kasvun olleen tasaista sanoen:”Olemme vielä aika tuore brändi Tanskan markkinassa, joten taustatyötä on jouduttu tekemään paljon. Koska tunnettuutemme on Tanskassa alhaisempi kuin Suomessa, on oltava kärsivällinen.”.

Toivasen mukaan Classic Pizza Restaurant -ketjun kansainvälistyminen jatkuu määrätietoisesti ja ketju laajentaa harkiten hyviin liikepaikkoihin pohjoismaissa laadusta ja palvelusta tinkimättä.

Franchise News 27.2.2020

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta