• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Franchising voisi olla apu Postin ongelmiin

Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäen mukaan franchsing-pohjaista mallia tulisi harkita haettaessa ratkaisua, joka turvaisi postipalvelut kustannustehokkaalla ja liiketaloudellisesti kannattavalla tavalla.

Postin päättyneen työriidan myötä käydyt keskustelut toivat monenlaisia mielipiteitä. Vähemmän kuultiin konkreettisia ehdotuksia siitä, miten sekä kansalaisten että yritysten tarvitsemat, yleispalveluvelvoitteen määrittelemät postipalvelut voisi yhdistää Postin mahdollisuuteen toimia kilpailluilla, pääosin yrityksille suunnatuilla paketti- ja logistiikkamarkkinoilla. 

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) esitti mahdollisuuden pilkkoa Posti kahteen yhtiöön, joista toinen hoitaisi pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillisen kirjepostin. 

Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtajan Juha Vastamäen mielestä ehdotus on syytä ottaa vakavasti. Samalla tulisi tutkia mahdollisuutta järjestää erityisesti pakettiliiketoimintaa, mutta mahdollisesti myös palveluvelvoitteen alaisia postipalveluita franchising-yrittäjyyden pohjalta.

Vastämäen mukaan franchising-pohjaisten mallien on osoitettu laskevan kustannuksia merkittävästi ja lisäävän asiakkaiden tyytyväisyyttä. Vastamäki sanoo, että Suomessakin mallia tulisi harkita haettaessa ratkaisua, joka turvaisi postipalvelut kustannustehokkaalla, liiketaloudellisesti kannttavalla tavalla.

Postitoimintaa on harjoitettu jo vuodesta 1991 lähtien asiamiesposteissa. Yrittäjyyteen pohjautuva toiminta olisi tälle luonteva jatke ja tapa tuottaa palveluja tehokkaasti. Halukkaille Postin työntekijöille tarjoutuisi samalla matalan kynnyksen mahdollisuus työllistää itsensä yrittäjinä. Yli puolet maailman postilaitoksista – esimerkkeinä vaikkapa Saksan ja Britannian postit – hyödyntää nyt toiminnassaan yksityisiä toimijoita.

Lue alkuperäinen uutinen täältä.

Franchise News 28.11.2019

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta