FRANCHISING BAROMETRI STARTTAA

Franchisingsektorin kehitystä on tärkeä seurata paitsi yhteiskunnallisesti myös franchisingalan sisällä. Alan toimijat tarvitsevat faktatietoa ketjujen ja yrittäjien tilanteesta toimintansa kehittämiseksi. Tästä tarpeesta on syntynyt Franchising Barometri -selvityshanke, joka toteutetaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

Franchisingsektorilla on Suomessa merkittävä rooli yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjänä. Koronaepidemian aikana vakiintuneiden ja tunnettujen toimijoiden rooli on entisestään korostunut. Yleisesti ottaen onkin havaittu, että franchisingyritysten ”iskunkestävyys” on ollut selkeästi parempi kuin yksinyrittäjien, ja monet ketjut yrittäjineen ovat pystyneet jopa kasvamaan epidemian aikana.

Franchisingsektorin kehitystä on tärkeä seurata paitsi yhteiskunnallisesti myös franchisingalan sisällä. Alan toimijat tarvitsevat faktatietoa ketjujen ja yrittäjien tilanteesta toimintansa kehittämiseksi. Erityisen mielenkiintoista on selvittää, mihin suuntaan ketjut ovat toimintaansa kehittämässä ja miten yrittäjien toiminta on kehittymässä. Tästä tarpeesta on syntynyt Franchising Barometri -selvitys hanke, joka toteutetaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

Hankkeessa selvitetään ketjujen tilannetta, erityisesti niissä toimivien yrittäjien, ja niissä olevien toimipaikkojen ja työpaikkojen määrän kehitystä. Myös taloudellista tilannetta selvitetään. Ennen kaikkea hankkeessa pyritään saamaan kuva, mihin suuntaan ala on kehittymässä niin yrittäjämääriltään, laadultaan kuin esimerkiksi taloudellisin mittarein. Selvitys tehdään haastattelemalla ketjujen toimitusjohtajia tai franchisingliiketoiminnasta vastaavia n. 200 Suomessa toimivasta ketjusta. Haastettelut tehdään nettikyselyllä tai puhelimitse. Ketjut valitaan pääosin Suomen Franchising-Yhdistyksen ja FranConin osoiterekistereistä. 

Tiedonkeruutyö toteutetaan kesä-elokuun aikana ja selvityksen tulokset julkaistaan 21.9. Franchise News Dayssa.

Franchising Barometri -hankkeen toteuttaa FranCon yhteistyökumppaneineen: Suomen Franchising-Yhdistys, Ketju.fi Yrittäjärekrytointipalvelut ja Finnvera.

Franchise News 9.6.2021

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta