• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Gigantti juhlii 20-vuotissynttäreitä Freestylerin siivittämänä

Gigantti juhlistaa 20-vuotista taivaltaan poikkeuksellisen huomiota herättävällä markkinointikampanjalla, jossa musiikkina soi Bomfunk Mc’s -yhtyeen hitti Freestyler.

   

Elektroniikka- ja kodinkoneketju Gigantti viettää syyskuussa 20-vuotisjuhlia. Ensimmäinen Gigantti avattiin vuonna 1999 Vantaan Tammistoon ja myymälän tulo muutti kilpailun alalla täysin.

Juhlan kunniaksi on tehty mainosfilmi, jossa Bomfunk Mc’s -yhtyeen hitti Freestyler on sovitettu uudelleen ja  legendaarisessa musiikkivideossa uutuuselektroniikka on vahvasti läsnä.

Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelän mukaan mainosfilmissä näkyy monta oman aikansa hittilaitetta, jotka herättävät monessa nostalgisia tunteita. Särkelä kuvailee, kuinka teknologian kehitys on mennyt 20 vuodessa suurin harppauksin eteenpäin – ja Gigantti on tuonut uutuuslaitteet suomalaisten koteihin jo 20 vuotta.

Suunnittelija Jimi Hyvärinen NORD DDB:stä kertoo, kuinka haluttiin luoda filmi, jonka hetkiin mahdollisimman moni voi samaistua. Filmissä nostettiin esille se, miten relevantti Gigantti on ollut ja on edelleen. 

Freestylerin sovituksen mainosfilmiin on tehnyt alkuperäisversionkin säveltänyt Jaakko "JS16" Salovaara, joka kuuluu Suomen menestyneimpiin musiikkituottajiin. Salovaaran mukaan uusi versio on sovitettu eri tyyliseksi mainosvideossa näkyvien eri aikakausien mukaan ja musiikki muuttuu kuvan mukana alkaen 8-bittisestä tietokonepeliäänestä kohti alkuperäisen biisin tyyliä ja sitten lisäsin siihen vielä orkestraatiota ja kitaraa sekä mausteeksi 90-luvun popmusaelementtejä.

Filmin ohjaajana toimi legendaarisen Freestyler-musiikkivideonkin ohjannut Miikka Lommi, joka kertoo kuinka mainosfilmi on nostalgialla kyllästetty matka elektroniikan historiaan ja kuinka filmissä esiintyy hetkiä ja tilanteita, jollaisina ne toteutuivat vuosina 1999 - 2019. Lommi kertoo, kuinka projekti palautti mieleen paljon laitteita, ilmiöitä ja ääniä, kuten pleikan, Nokia 2110i- puhelimen tehoakulla, DVD-levyt  sormenjälkitahroilla sekä huikean communicatorin.

Lue alkuperäinen uutinen tästä.

Franchise News 9.9.2019

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta