• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Helsingin Kasarmintorin Hesburger hyödyntää sisustuksessaan kiertotaloutta

Hiljattain remontoitu Helsingin Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes täysin Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä jätteellä ja ylijäämämateriaalilla. 

Projektin taustalla on Hesburgerin aktiivinen panostus kiertotalouteen. Ravintolan pinnoissa ja kalusteissa näkyvät leimat kertovat niiden edellisestä elämästä; jakkarat ovat tehty ketsuppitynnyreistä, kurkkupurkista valaisimet, seinissä hyödynnetty aikaisemmin logistiikassa palvelleita kuormalavoja.

Kasarmintorin Hesburgerissa on hyödynnetty Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneitä jätteitä ja ylijäämämateriaaleja. (Kuva: www.sttinfo.fi)

Hesburger panostaa ravintoloiden sisustuksessa lähtökohtaisesti kestäviin materiaaleihin ja siihen, että eniten kuluvat osat kuten pöytälevyt tai sohvien istuinosat ovat vaihdettavissa. Kasarmitorin Hesburger on hyvä esimerkki ennakkoluulottomasta kiertotalousajattelusta.

Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos kertoo Hesburgerissa mietittävän paljon materiaalivirtoja sekä miten omasta toiminnasta syntyneitä materiaaleja voidaan hyödyntää esimerkiksi ravintoloiden sisustamisessa. Santosin mukaan: "Lopputuloksena on nokkela yhdistelmä luovuutta ja materiaalitehokkuutta." Santos kertoo, että kiertotalousajattelu on ollut Hesburgerille luontevaa jo pitkään, vuosia on kierrätetty paistoöljy biopolttoaineeksi ja työasut ja terassipöydät on teetetty kierräytysmateriaaleista. Myös Kasarmintorin ravintolassa kalusteiden verholuissa on hyödynnetty käytettyjä työvaatteita.

Hesburgerin tavoitteena on remontoida lisää ravintoloita kiertotalousteemalla lähivuosina. Santos kertoo Kasarmintorin ravintolasta kerättävän kokemusta ratkaisujen toimivuudesta ja kalusteiden kestävyydestä.

Kasarminkadun sisustuksen ideointi ja toteutus tehtiin tiimityönä yhdessä useiden  Hesburger-ravintoloiden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavien ammattilaisten, arkkitethtien, suunnittelijoiden ja puuseppien kanssa. Osan ravintolan kalusteista ja valaisimista toteutti suunnittelijapariskunta Isa Kukkapuro-Enbomin ja Henrik Enbomin muotoilukonsepti Trash Designin mukaisesti.

Lue alkuperäinen uutinen täältä.

Franchise News 27.11.2019

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta