• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Ketjun tavaramerkin rekisteröintiin voi nyt hakea taloudellista tukea

Euroopan Unionin Teollisoikeusvirasto (EUIPO) nostiteollisoikeuksien suojaamiseen tarkoitettuja tukia – pk-yritys voi saada arvosetelillä takaisin jopa 75% uusien hakemusten virallisista maksuista.

Franchisingketjussa kaikki sen jäsenet toimivat yhtenäisellä yrityskuvalla eli brändillä, jonka franchisingantaja omistaa. Brändiä ilmennetään yhtenäisillä tunnuksilla – tyypillisesti logolla – jonka käyttöoikeuden franchisingottaja franchisingsopimuksella saa. Franchisingantajan on varmistettava, että tärkeät tunnukset on suojattu.

Keskeisin suojauskeino on tavaramerkkirekisteröinti, jonka voi tehdä kattamaan joko yhtä maata (kansallinen rekisteröinti) tai useita maita (esim. EU-tavaramerkkirekisteröinti). Rekisteröinnistä aiheutuu kustannuksia ja viranomaismaksuja, joihin pk-yritykset voivat uuden EU:n tukiohjelman kautta hakea taloudellista tukea.

Viime vuonna tuen määrä oli 50% viranomaismaksuista. Tänä vuonna EUIPO nosti teollisoikeuksien suojaamiseen tarkoitettuja tukia ja pk-yritys voi saada arvosetelillä takaisin jopa 75% uusien hakemusten virallisista maksuista.

Lisätietoja tuesta ja tuen hakemisesta: EUIPO - Pk-yritysrahasto - Euroopan unionin tavaramerkki (europa.eu)

Aihetta käsitellään myös Franchise Business Collegen 9.3. järjestämässä webinaarissa: Brändin suojaaminen franchisingtoiminnassa, jossa asiantuntija-alustajana toimii Varatuomari, tavaramerkkiasiantuntija Hanna-Maija Elo, Properta Asianajotoimisto Oy:sta. Lue lisää tästä.

Franchise News 17.2.2022

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta