• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kotipizza osoitti arvostusta ruokalähettien työtä kohtaan kutsuen Helsingin ruokalähetit pizzalle

Kotipizza-ketju tarjosi maanantaina 8.5.2023 Helsingin alueella toimiville ruokaläheteille ilmaiset pizzat. Teon tarkoituksena oli osoittaa arvostusta ruokalähettien arvokasta työtä kohtaan sekä kiinnittää huomiota alan pelisääntöihin.


Kuva: Tomi Laine


Ruokalähetit saivat käydä syömässä siihen aikaan päivästä, kun se heille parhaiten sopi. Pizzaa sai yli 20 Kotipizzasta eri puolilla kaupunkia. Ravintolat oli valittu alueilta, joissa ruokalähettejä liikkuu yleensä paljon. 

“Lähetit tekevät raskasta ja monien meidän arjen – ja miksei juhlankin – pyörimisen kannalta arvokasta työtä. Halusimme osoittaa heille arvostusta, ja kertoa, että olemme kaikkien lähettien puolella laukun väriin katsomatta”, toimitusjohtaja Heidi Stirkkinen sanoo.

Ruokalähettipalveluita toimii eri puolilla Suomea, mutta eniten isoissa kaupungeissa, pääkaupunkiseudulla ja erityisesti Helsingissä. Tästä syystä Helsinki valikoitui toteutumispaikaksi.

“Asiakkaat ovat viime vuosina ottaneet ruokalähettipalvelut omakseen, ja ne ovat tärkeitä myös ravintoloille. Samaan aikaan ruokalähetit tekevät liian usein työtä olosuhteissa, jotka eivät kestä päivänvaloa. Tilanteen korjaamista ei pidä jättää kuljetuspalveluita käyttävien kuluttajien eikä etenkään lähettien itsensä vastuulle. Tärkeää on, että asiasta käydään julkista keskustelua, joka lopulta johtaa eri osapuolten oikeudenmukaiseen kohteluun”, Stirkkinen toteaa.

”Ravintolamme lähtivät mukaan innolla. Videokutsuja lähetettiin somekanavissa monella eri kielellä, jotta saavuttaisimme varsin liikkuvaiset ruokalähetit. Videoiden lisäksi jaoimme ruokaläheteille flyereita eri puolilla kaupunkia”, Stirkkinen kertoo.

Eri arvioiden mukaan Suomessa työskentelee reilut 10 000 ruokalähettiä, joista yli 400 otti kutsun vastaan ja kävi pizzalla Kotipizza-ravintoloissa maanantain aikana.

Franchise News 12.5.2023

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta