• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Laatutakuu Gaalassa palkittiin yrittäjiä

Laatutakuu -ketjun perinteistä palkintogaalaa vietettiin tänä vuonna Helsingin Grand Central Hotel:ssa lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Gaalassa juhlittiin ja palkittiin menestyneitä yrittäjiä. Vuoden Laatutakuu-yrittäjän palkinnon sai Mourad Aouinet.

Vuoden 2022 Laatutakuu Gaala järjestettiin Helsingin rautatientorilla sijaitsevassa, Eliel Saarisen suunnittelemassa historiallisessa, vuonna 1909 valmistuneessa jugendrakennuksessa, joka viime vuosiin asti on palvellut VR:n pääkonttorina. Nyt tilat on muutettu näyttäväksi hotelliksi ja juhlatiloiksi, joihin Laatutakuu-yrittäjät ja yhteistyökumppanit oli kutsuttu juhlimaan vuosittaiseen gaalatapahtumaan.


Huolenpidon aikaa


Toimitusjohtaja Henri Häyrinen (kuvassa ylhäällä) kertoi sydämellisten tervetulotoivotusten jälkeen vallitsevista trendeistä, jotka vaikuttavat kaikkien elämään  odotetussa ”uudessa normaalissa”. Arki ei ehkä ihan sellaiseksi normaaliksi muotoutunut, mitä vuosi sitten ajateltiin tapahtuvaksi.

Viiden kohdan listalla Häyrinen nosti esiin työvoimapulan, energiakriisin, inflaation, korkojen nousun ja tulevan taantuman. Vaikka lista oli hiukan mollivoittoinen, löytyi sieltä myös positiiviseksi käännettäviä asioita.

”Elämme haasteellisia aikoja. Erityisesti vähän vaikeampina aikoina kuitenkin korostuu yhteistyön merkitys. Juuri nyt on hyvä kuulua vahvaan ketjuun, jolla on hyvä maine, tunnettu brändi ja parhaat toimijat. Markkinoilla tulee kilpailutuksia, joissa hyvällä toiminnalla ja ketjun tuella on hyvä mahdollisuus saada uutta jalansijaa”, Häyrinen toteaa.

”Olennaista on juuri nyt huomioida intensiivisesti sekä työntekijöitään että asiakkaitaan. Pidetään vähän ekstrahuolta heistä, ja vielä entistäkin paremmin ennakoidaan asiakkaan tarpeita. Tärkeää on myös pitää huolta itsestään ja omasta bisneksestään. Esimerkiksi hintaneuvotteluissa on tärkeää siirtää lisääntyneet kustannukset hintoihin sekä palveluissa että tuotteissa.”, Häyrinen sanoo.

Toimitusjohtaja korostaa kuitenkin yhteistyön kantavuutta. ”Tämä on se maailma jossa nyt eletään, mutta meillä ei Laatutakuussa ole hätää. Olemme alalla, jota tarvitaan myös taantuman aikana. Meillä on hyvät ja erottuvat tuotteet, toimiva konsepti ja parhaat yrittäjät. Nyt on juuri oikea hetki kuulua vahvaan ketjuun. Yhdessä me pärjäämme kyllä.”, Häyrinen jatkaa.Laatatakuu Gaalan juontajana toimi Ile Uusivuori.


Aktiivista toimintaa

Uusi ketjupäällikkö Juho Selin jatkoi omassa puheessaan vallitsevan tilanteen kääntämistä ratkaisukeskeisiksi toimiksi. ”On hyvä huomata, että taloustilanne avaa tilaa kilpailulle, mikä taas antaa hyviä mahdollisuuksia päästä esittelemään Laatutakuu-ketjun palveluita. Positiivista on myös se, että koronan rajoitusten hellittäessä on taas päästy myyntikäynneille. Konseptille on hyvä tilaus.”, Selin toteaa.

Nyt tarvitaan oma-aloitteisuutta ja aktiivista toimintaa. ”Asiakkaiden kanssa kannattaa rohkeasti aloittaa keskusteluja, miten asiakassuhdetta voitaisiin lujittaa. Sovitusti palveluja voi myös väliaikaisesti vähentää, sekin on asiakkaan tarpeisiin reagoimista”, Selin kertoo.

”Ennen kaikkea haluan muistuttaa, että yrittäjyys on hyvää. Ja voimme olla rehellisesti siitä ylpeitä.”, Selin päättää.


Vuoden Laatutakuu -yrittäjäpalkinnon sai Mourad Aouinet


Vuoden Laatutakuu -yrittäjänä palkittiin Mourad Aouinet. Tunnustuksen perusteena oli muun maussa vahva halu ja kyky kasvattaa liiketoimintaa. Mourad Aouinetin Donies Siivouspalvelut Oy on kasvanut yhdeksän Laatutakuu-vuoden aikana tasaisesti ja työllistää tällä hetkellä kaikkiaan kuusi henkilöä.

Vuosien varrella toiminnassa on moneen otteeseen noussut esiin yrittäjän myyntihenkisyys, ystävällinen ja iloinen ulospäinsuuntautuneisuus, kohteliaisuus ja hyvä asiakaspalvelu. Yrityksen talousasiat ovat aina kunnossa ja Mourad Aouinetille on tärkeää huolehtia myös työntekijöidensä hyvinvoinnista.

”Tuntuu tosi tosi hyvältä. Ja jännittävältä”, iloisesti yllättynyt voittaja Mourad Aouinet sanoo saatuaan voittopokaalin käsiinsä.

”Parasta Laatutakuu-yrittäjyydessä on tiimin työ, niin ketjun kuin omien työntekijöiden – ja tietysti asiakkaiden – kanssa. Meidän tiimi on kuin perhe, siitä huolehtiminen on minulle ykkösasia.", Aouinet toteaa.


Muita Gaalassa palkittuja yrittäjiä

5 vuotta toimineet yrittäjät
Tmi TehoMe, Ilkka Huisman
Huoltosiivous Turku Oy, Heidi Lahti
KORENTO SIIVOUSPALVELUT, Maryam Mahmoudi
Sfinksi Palvelut Oy, Sami Ali
NESO TMI, Nexhat Ramadani
Unique Contact, Micheal Chukwu

10 vuotta toimineet yrittäjät
Tepan Liina-Harja Tmi, Terttu Kolehmainen
RoPo Clean, Markku Paunonen
VM Siivouspalvelut, Valeri Mamonov
HLO siivous, Heili Leesmaa

15 vuotta toimineet yrittäjät
Laatusiivous BL OY, Benjamin Lyhtinen
Amina-Siivouspalvelut, Carita & Karem Eladly Ali
Kiinteistöpalvelut Laine & Nummisto Oy, Tomi Nummisto

20 vuotta toimineet yrittäjät
Siivousliike Eeman Oy, Elvi Mankinen
T:mi Maarit Vainikainen, Maarit Vainikainen
Tmi Riku Rautvuo, Riku Rautvuo
Finn Cleanfactor Oy, Jani Nevala

Vuoden tulokas 2022
SiivousNinjat, Laura Linkoala
KS Siivouspalvelut, Kaarle Salmela

Vuoden konkari 2022
Tmi Fika Piric, Fika Piric

Paras konseptin hyödyntäjä 2022
Nooni Siivous, Veronika Reinol
Salme hoitaa, Salme Kokk

Ketjun korkein asiakastyytyväisyys 2022 (siivous)
Finska Siivouspalvelut, Bella Ozdoyeva

Ketjun korkein asiakastyytyväisyys 2022 (huolto)
Tmi KIHE, Kimmo Roininen

Suurin suhteellinen liikevaihdon kasvu 2022 (siivous)
SVS Siivous, Dau Huynh

Suurin suhteellinen liikevaihdon kasvu 2022 (huolto)
Tmi KIHE, Kimmo Roininen

Suurin euromääräinen liikevaihdon kasvu 2022 (siivous)
SVS Siivous, Dau Huynh

Suurin euromääräinen liikevaihdon kasvu 2022 (huolto)
Kiinteistöpalvelut Laine & Nummisto Oy, Tomi Nummisto

Paras ylläpitoyrittäjä
Tmi TehoMe, Ilkka HuismanKuvat: Aki Foto
Lue alkuperäinen uutinen Laatutakuu Gaalasta tästä
ja Vuoden 2022 Laatutakuu -yrittäjästä tästä.

Franchise News 19.10.2022

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta