• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Taloasema-ketju kehittänyt konseptiaan poikkeusoloihin sopivaksi

Taloasema -ketju on kehittänyt konseptiaan poikkeusoloihin sopivaksi yhteistyötyössä Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy: n kanssa järjestäen kevään aikana omien taloyhtiöasiakkaidensa kanssa lähes 4000 etäkokousta ja tarjoten kokouspalvelua omien asiakkaidensa lisäksi nyt kaikkien Suomen taloyhtiöiden käyttöön. 

Taloasema Oy ja Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy ovat yhteistyössä ensimmäisinä Suomessa kehittäneet palvelun, jolla on mahdollista osallistua asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen päätöksentekoon äänestämällä ennakkoon sähköisesti. Tavoitteena on auttaa koko kiinteistöalaa pitämään kokoukset poikkeusoloista huolimatta kevään aikana ja välttämään syksyn kokousruuhkaa.

Itse kokous järjestetään Teams-etäyhteyden avulla, johon voi myös soittaa puhelimella. Kokonaisuudessa on huomioitu myös ne asunnonomistajat, joilla ei ole käytössään älypuhelinta tai tietoliikenneyhteyksiä.  Etäkokousmahdollisuus on ollut molempien yritysten asiakkailla käytössä jo kahtena keväänä.

Taloasema Oy: n ja Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy:n toimitusjohtaja Esko Pietikäinen kertoo, että: "Osakkaalle tämä on nopea ja helppo keino vaikuttaa oman taloyhtiön asioihin poikkeusoloista huolimatta. Yhtiökokouksiin osallistuminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin."

Pietikäinen jatkaa: "Isännöintialan kannalta olemme huolissamme alan toimijoiden jaksamisesta ja sitä kautta myös taloyhtiöiden johtamisen laadun heikkenemisestä. Poikkeusoloissa täytyy ottaa käyttöön uusia järjestelmiä ja tehdä suuriakin investointeja, ja tämä on väistämättä pois asiakkaisiin käytettävästä ajasta. Pienille toimijoille tämä voi olla mahdotonta. Meille tämä on ennen kaikkea omantunnon kysymys. Koska meillä on valmiit työkalut selvitä tilanteesta, haluamme tarjota ne myös muiden toimijoiden käyttöön."

Taloyhtiön ei tarvitse vaihtaa isännöintipalvelua, vaan se voi ostaa vain etäkokouspaketin.  Etäkokouspaketti tarjotaan ”avaimet käteen” -palveluna, jolloin taloyhtiön tai sen isännöintiä hoitavan henkilön ei tarvitse itse osata käyttää järjestelmiä, vaan kaikki hoidetaan taustalla alusta loppuun.

Taloasema-yritykset ja Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy järjestävät kevään aikana

  • 1400 yhtiökokousta
  • 1400 tilinpäätöskokousta
  • 1400 järjestäytymiskokousta

Yhteensä nämä yrityksen järjestävät noin 4200 kokousta, joista lähes kaikki hoidetaan etäyhteyksillä.

Pietikäinen vielä tiivistää: "Osaamme siis homman ja etäkokous on helppo ja nopea käyttää, vaikkei olisikaan taitava digiasioissa."

 

Franchise News 17.4.2020

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta