R-kioskit siirtyvät yrittäjille

R-kioski Oy:n toimitusjohtaja Johannes Sangnes

Ensi vuoden alkuun mennessä kaikki yli 600 R-kioskia on tarkoitus siirtää yrittäjille. Nyt yrittäjillä on 444 R-kioskia. Ketjusta tulee yhä enemmän lähikaupan kaltainen.

R-kioski Oy on osa norjalaista Reitan Convenience-‰-yhtiötä, jolla on 2-‰500 kioskia ja pientä myymälää Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Suomessa tavoitteena on, että kaikki yli 600 R-kioskia ovat franchise-yrittäjien vastuulla ensi vuoden alkuun mennessä. Nyt yrittäjillä on 444 R-kioskia.

Franchise-yrittäjä maksaa yhtiölle osan myymiensä tuotteiden bruttokatteesta. Lisäksi yhtiöön uutena tuleva yrittäjä maksaa 6-‰000 euron aloitusmaksun, johon kuuluu valmennus, yrityksen perustaminen ja kioskin avaaminen.

-Me arvioimme yrittäjälle, minkälaista liikevaihtoa kussakin myymälässä on mahdollista saada. Mutta emme lupaa mitään, vaan myynti on yrittäjästä kiinni. Riski on kuitenkin pieni, sillä me vastaamme investoinneista, markkinointikuluista ja valikoiman hallinnasta. Yrittäjä maksaa tuotteet ja palkkaa työntekijät.-

Yhtiö investoi kioskien uudistamiseen viime vuonna yli yhdeksän miljoonaa euroa, tänä ja ensi vuonna yli kahdeksan miljoonaa euroa.

Kauppalehti 6.11.2014

Franchise News 6.11.2014

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta