• Facebook
  • x
  • Linkedin

Suomen Franchising-Yhdistys palkitsi franchisingketjuja ja -yrittäjiä Franny Awards -juhlassa

Suomen Franchising-Yhdistys palkitsi Taloaseman vuoden 2015 franchisingketjuna. Taloasema-ketjun kokonaisliikevaihto kasvoi 55 prosenttia viime vuonna. Vuoden franchisingyrittäjinä palkittiin VMP Groupin yrittäjät Riku Loman ja Markus Sippo. Palkinnot julkistettiin ja jaettiin myöhään perjantai-iltana 20.3. Helsingin Paasitornissa järjestetyssä Franny Awards -juhlassa.

Taloasema-ketju tarjoaa isännöinti- ja kiinteistönhuoltopalveluita. Ketju palkittiin, koska se on ollut toimialansa nopein kasvaja. Lisäksi Taloasema-ketju on lisännyt positiivista mielikuvaa sekä franchisingista että omasta toimialastaan. Palkintoraati arvostaa yrittäjien määrän kasvua ja työllistämistä sekä laadukasta, sertifioitua toimintamallia.

-Isännöintialan toimintaa ei voi ulkoistaa Intiaan, mikä tarkoittaa, että tarjoamme vakaat työllisyysnäkymät myös tulevaisuudessa-, sanoo Taloasema-ketjun toimitusjohtaja Esko Pietikäinen. -Konseptimme on osoittanut, että franchisingyrittäjyys on haluttua myös asiantuntijatehtävissä ja yritysten keskijohdossa toimiville henkilöille. Tämä vaikuttaa mielestämme myönteisesti koko franchisingin imagoon ja käsitykseen ketjuyrittäjyyden tuomista mahdollisuuksista.-

Vuoden franchisingyrittäjinä palkittiin Riku Loman ja Markus Sippo. He toimivat yrittäjinä henkilöstöpalvelualan yrityksessä VMP Groupissa, joka tarjoaa henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalveluita. Yrittäjäkaksikko on tehnyt yrityksensä perustamisesta vuodesta 2009 lähtien menestyksekästä liiketoimintaa. He ovat myös olleet auttamassa VMP Groupia laajentamaan franchisetoimintaa Ruotsiin.

-Riku Loman ja Markus Sippo ovat osoittaneet sitoutuneisuuttaan esimerkiksi työskentelemällä oman yrityksensä vuokratyöntekijöinä tunteakseen asiakkaidensa ja työntekijöidensä tarpeet mahdollisimman hyvin. Tämä jos mikä on esimerkillistä yrittämistä ja asiakaslähtöisyyttä-, sanoo VMP Groupin toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen.

Franchising kasvaa uusille aloille

-Suomessa toimivat franchisingketjut menestyvät taantumankin aikana ja työllistävät jatkuvasti suuremman joukon suomalaisia. Franchisingmallin pohjalta toimivat uudet yritykset pysyvät tutkitusti paremmin pystyssä kuin yksityisyrittämiseen perustuvat. Franchisingin kasvuprosentit takaavat, että mallin merkitys koko kansantaloudelle tulee lähivuosina kasvamaan entisestään-, sanoo Suomen Franchising-Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Juha Vastamäki. -Alalle tulee jatkuvasti myös uusia toimialoja, esimerkiksi rakennusalan palvelut.-

Franchisingsektori työllistää yli 100 000 työntekijää ja franchisingketjujen yhteenlaskettu liikevaihto on yli 5 miljardia euroa. Franchisingketjuja Suomessa on kaikkiaan yli 250.

Kuvia tilaisuudesta: http://akifoto2.1g.fi/kuvat/frannyawards2015/

Lisätietoja:

Suomen Franchising-Yhdistys ry

Toiminnanjohtaja Juha Vastamäki

puh. 050 337 5768

juha.vastamaki@franchising.fi

www.franchising.fi

Suomen Franchising-Yhdistys ry

Vuonna 1988 perustetun Suomen Franchising-Yhdistyksen tarkoituksena on edistää franchisingperiaatteella toimivien yritysten yhteistoimintaa sekä edistää ja kehittää hyvää franchisingtapaa, lisätä tietoutta franchisingista, hoitaa yhteiskuntasuhteita sekä ylläpitää yhteyksiä eri maissa toimiviin franchisingyhdistyksiin. Suurimpia franchisingperiaatteella toimivia ketjuja Suomessa ovat mm. R-kioski, Kotipizza, Laatutakuu, Kiinteistömaailma ja Subway. Suomen Franchising-Yhdistys ry on European Franchise Federationin (EFF) ja World Franchise Councilin (WFC) jäsen.

 

Franchise News 23.3.2015

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta