Omenahotellit siirtyvät franchisingtoimintaan

Hotellin pahin kilpailija on yhä serkkupojan sohva, toteaa Omenahotellien uusi toimitusjohtaja Ville Valorinta.

»Omenahotellit hakeutuivat yrityssaneeraukseen viime vuonna, mutta nyt näkymämme on valoisa. Luvut näyttävät, että tehostamistoimilla on menty oikeaan suuntaan. Saneeraukseen jouduttiin, koska yksikkömme ulkomailla olivat meille liian raskaita. Lisäksi henkilökunnan määrä kasvoi liian suureksi ja toimintaan tuli rönsyjä. Olemme ottaneet opiksemme, ja nyt kasvua haetaan uusin keinoin.

»Meillä on yhdeksän hotellia Suomessa. Määrä tulee kasvamaan kaksinumeroiseksi franchising-mallilla. Meillä on hyvä konsepti. Henkilökunnattomissa hotelleissa kiinteiden kulujen määrä on pieni, joten yrittäjäksi voi ryhtyä pienemmilläkin hotellitiloilla. Palaamme myös ulkomaille franchising-yrittäjien avulla.

»Hotellialalla kilpailu kovenee, mutta myös kokonaismarkkina ja palveluvalikoima kasvavat. Saamme Suomeen uusia entistä hienompia luksushotelleja, toisaalta Airbnb:n kaltaisia toimijoita tulee halvempaan hintaluokkaan. Alalla pahin kilpailija eivät ole toiset hotellit vaan serkkupojan sohva. Hotellit mielletään meillä vielä hienoksi ja kalliiksi vaihtoehdoksi.

Kauppalehti 21.4.2015
 

Franchise News 21.4.2015

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta