Punnitse ja Säästä yrityssaneeraukseen

DeliService Punnitse & Säästä Oy:n emoyhtiö hakee elintarvikeketjua yrityssaneeraukseen.

DKW Partners Oy hakee Pirkanmaan käräjäoikeudelta lupaa aloittaa yrityssaneerausmenettely DeliService Punnitse & Säästä Oy:ssä. DKW Partners Oy on elintarvikeketjun emoyhtiö.

Muun muassa pähkinöitä, kuivahedelmiä ja erikoisruokavaliotuotteita myyvä Punnitse & Säästä ei ole pystynyt maksamaan velkojaan eikä niiden korkoja lainaehtojen mukaisesti.

Myös tilivelkojen maksu on viivästynyt eräpäivistä. Tilivelat ovat keskimäärin myöhässä noin kuukauden.

Yritys on neuvotellut muutoksia lainojen takaisinmaksuaikoihin.

Poikkeuksellisen suurten vuokrakulujen kerrotaan olevan syynä huonontuneeseen taloudelliseen tilanteeseen. Saneerausmenettelyn alettua tavoitteena on päästä nopeasti eroon tyhjistä liiketiloista ja neuvotella paremmat vuokrasopimukset kannattamattomille myymälöille.

-“-‰DeliService Punnitse & Säästä Oy:n vaikeudet ovat luonteeltaan tilapäisiä ja johtuvat lähinnä liiketoimintaan nähden joistakin kalliista vuokrasopimuksista. Yrityssaneerausmenettelyssä on mahdollista tervehdyttää ketjun myymäläverkosto sekä rahoitus- ja kulurakenne ja siten turvata liiketoiminnan pitkän aikavälin jatkuvuus, kirjoitetaan yrityksen tiedotteessa.

Viime vuoden lopulla yrityksessä käytiin kolmet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, jotka päättyivät vuoden 2015 alussa.

Saneeraushakemuksen jättämisellä ei tiedotteen mukaan ole välittömiä vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan ja ketjun yrittäjät jatkavat normaalisti toimintaansa myymälöissä.

Punnitse & Säästä -ketjuun kuuluu 69 myymälää, joissa työskentelee yhteensä yli 260 henkilöä. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli noin 18,9 miljoonaa euroa.

Suomen Yrittäjät 12.8.2015

Franchise News 12.8.2015

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta