• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kaikkien aikojen ensimmäinen franchisingvientirengas tähyää Ruotsin markkinoille

Finpron ja FranConin yhteishanke yhdistää neljä ketjuravintolaa, joilla on tavoitteena laajentaa toimintaansa Suomen ulkopuolelle.

Marraskuun alusta on aloittanut toimintansa uusi vientirengas, jonka osanottajat ovat Suomessa toimivia ravintola-alan ketjuyrityksiä. Projektin tavoitteena on auttaa osallistuvia yrityksiä laajentamaan nykyistä toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Ensimmäisenä kohteena on Ruotsin markkina-alue.

Finpro on järjestänyt erilaisia vientirengasprojekteja on useamman vuosikymmenen ajan, mutta nyt kyseessä on ensimmäistä kertaa projekti, johon osallistuvat ketjuyritykset. Kun yleensä projekteissa viedään ulkomaille suomalaisia tuotteita tai palveluja, tarjotaan nyt uusille markkinoille suomalaisia liiketoimintamalleja eli osallistuvien ketjuravintoloiden franchisingkonseptia.

Vientirenkaaseen osallistuvat ketjut ovat Aussie Bar, Fafa's, Pancho Villa sekä Richie's. Projektiin kuuluu osanottajakohtaisesti markkinaselvitystyötä, liiketoimintamallin kansainvälistämistä sekä käytännön laajentumistoimenpiteitä kuten yrittäjärekrytointia ja kontaktiverkoston rakentamista Ruotsissa. Tavoitteena on saada kullekin ketjulle avattua ensimmäinen ravintola Suomen rajojen ulkopuolelle vuoden aikana eli seuraavan vuoden marraskuuhun mennessä.

Vientirenkaan toteutuksesta vastaa franchisingliiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys, FranCon Franchise Consulting, jolla on laaja franchisingalan yhteistyöverkosto kansainvälisestikin. Yhteisvientipäällikkönä yrityksille tulee toimimaan KTM Arto Pelander, jolla on aiempaa kokemusta ravintola-alan ketjujohdosta Subway- ja Spice Ice -ketjuissa. Hänellä on myös aiempaa kokemusta Finpron vientirenkaan johtamisesta Japaniin suuntautuneessa vientirenkaassa.

Lisätietoja:
Arto Pelander, arto.pelander@francon.fi, 0400-599095

Franchise News 2.11.2015

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta