McDonald's-yhtiö ostaa seitsemän ravintolaa franchise-yrittäjältä.

Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla hampurilaisravintoloita pyörittävä Kai Laaksonen myy kaikki ravintolansa McDonald's-yhtiölle.


Vuoden alussa eläkkeelle jäänyt Laaksonen sai kiinnostuneita tarjouksia myös McDonald's-yrittäjiltä, mutta piti parhaana vaihtoehtona myydä ravintolansa emoyhtiölle. -Minun operoimani ravintolat ovat maantieteellisesti hajallaan, joten se voisi olla yrittäjälle hankalaa. McDonald's teki tarjouksen kaikista, ja onhan tämä myyjälle helpompi ratkaisu-, Laaksonen toteaa.

Laaksosen ravintolat ovat Lahdessa, Hollolassa ja Heinolassa sekä Vaasassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Seitsemän ravintolan 250 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä emoyhtiön palvelukseen.

McDonald'sin periaatteena on, että valtaosa ravintoloista on yrittäjien hoidossa. Emoyhtiöllä on nyt kuusi ravintolaa, ja yrityskaupan jälkeen määrä tuplaantuu 13:een. Yhteensä McDonald's-ravintoloita on Suomessa 72. Tänä vuonna on suljettu kymmenen ravintolaa, joista yhdeksän on ollut yrittäjien hoidossa.

Kauppalehti 30.12.2015

Franchise News 4.1.2016

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta