Yhä useampi suomalainen franchisingketju kansainvälistymässä

Kasvuselvityksen tuloksia puidaan Finlandia-talolla Franchise News Dayssa, puhumassa R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen.

Franchising-alan kasvuselvityksen mukaan joka neljäs suomalainen franchisingketju aikoo lähiaikoina laajentaa toimintaansa kansainvälisille markkinoille.

Joka neljäs suomalainen franchisingketju ilmoittaa hakeutuvansa kansainvälisille markkinoille tämän tai ensi vuoden aikana. Tiedot pohjautuvat franchisingalan kasvuselvitykseen, jonka on toteuttanut FranCon Franchise Consulting yhteistyökumppaneinaan Omameklari Oy ja Suomen Franchising-Yhdistys. Kyselyyn haastateltiin 204 Suomessa toimivan franchisingketjun johdon edustajia. Tulokset julkistettiin Franchise News Day -tapahtumassa 20.9.

Tällä hetkellä suomalaisista ketjuista noin 15 prosenttia toimii kansainvälisesti. Yhteensä suomalaisilla franchisingketjuilla on toimintaa 31 eri maassa. 

-Esimerkiksi lemmikkitarvikeketju Musti ja Mirri ja parturiketju M Room ovat osoittaneet, että Suomessa kehitetään franchisingkonsepteja, jotka voivat menestyä kansainvälisillä markkinoilla-, Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäki sanoo.

Lähes kaikki franchisingyrittäjät ovat myös työnantajia

Kasvuselvitykseen osallistuneet ketjut työllistävät tällä hetkellä runsaat 70 000 työtekijää. Koko franchisingalan arvioidaan työllistävän yhteensä jopa 100 000 suomalaista.

Kasvuselvitykseen osallistuneet ketjut odottavat tarvitsevansa Suomessa 2700 uutta työntekijää vuoden 2017 loppuun mennessä. Koko franchisingalan uusien työpaikkojen määrä on jopa 4000.

Franchisingyritysten merkitystä työllistäjinä korostaa se, että vain 11 prosenttia franchisingyrittäjistä on yksinyrittäjiä, kun kaikista yrittäjistä yksinyrittäjiä on Suomen Yrittäjien mukaan jopa 65 prosenttia. Jokainen franchisingyrittäjä työllistää keskimäärin kuusi työntekijää.

-Franchising on Suomessa yli viiden miljardin bisnes. Näin matalan kasvun aikana franchisingin rooli kasvun ja työllisyyden moottorina korostuu entisestään-, Juha Vastamäki sanoo.

-Franchising madaltaa yrittäjyyden kynnystä. Selvitys paljastaa, että myös työllistämisen kynnys on franchisingyrittäjille perinteisiä yrittäjiä matalampi.-

Franchise News 21.9.2016

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

NEWS FLASH

News Flash -arkisto »