Konsultti kertoo: Tunnetut ketjut pyrkivät Suomeen - listalla muun muassa Dunkin' Donuts

Iltalehti uutisoi: Kansainväliset ketjuyritykset hakevat koko ajan mahdollisuuksia laajentua Suomen markkinoille.

Konsultti Henri Laakso FranConista kertoo, että kansainvälisten ketjuyritysten kiinnostus Suomea kohtaan on virkistynyt.

- Meidän näkökulmasta Suomella on imua, ja kansainvälisellä levittäytymisellä on imua kokonaisuudessaan. Euroopan sisällä laajennutaan maasta toiseen.

- Nyt on taas selvä piristyminen, Laakso kuvailee tilannetta.

Hän työskentelee kansainvälisten franchising-ketjujen parissa, jotka hakevat jalansijaa Suomesta, mutta myös toisin päin. Suomalaisiakin ketjuja hakeutuu koko ajan myös ulkomaille.

Asiasta kertoi ensin Talouselämä.

Viikoittain yhteydenottoja


Franchising-ketjujen laajentumishalut ovat virkistyneet. FranCon saa yhteydenottoja viikoittain. Kaikkia ei kuitenkaan voida auttaa.

- Katsotaan ne, joita voidaan oikeasti auttaa. Mutta nyt on oikeasti kysyntää, että löytyy suomalainen partneri, Laakso kertoo.

Hänen mukaansa joillekin yrityksille kumppani Suomesta löytyy helposti, jotkut teettävät työtä enemmän.

- Suurenmaailman konsepti vaatii usein paljon pääomia, koska liiketoiminta Suomessakin pitää aloittaa isosti. Katsomme Suomen markkinakokoa ja toimijoita, Laakso sanoo ja muistuttaa, että Suomi on markkinana pieni.

Esimerkiksi amerikkalainen Dunkin' Donuts on kolmen vuoden ajan etsinyt Suomesta sopivaa kumppania, ja etsintä jatkuu.

- Ei tulla hinnalla millä hyvänsä. Jos löytyy sopiva partneri, niin tullaan. Suomen markkinat ovat suurimmalle osalle niin pieni markkina, ettei tänne ole pakko tulla.

Laakso kuitenkin mainitsee, että esimerkiksi ruotsalaisketjulle Suomi on usein hyvinkin houkutteleva kohde aloittaa kansainvälinen laajentuminen.

Pääasiassa ravintoloita


Tällä hetkellä Suomen markkinoille hakeutuu pääasiassa ravintola- ja vähittäiskauppa-alan franchising-ketjuja. Laakso ei pysty salassapitovaatimusten vuoksi kertomaan kaikkia yrityksiä, jotka tällä hetkellä ovat hakeutumassa Franconin avustuksella Suomeen.

Tunnetuimmista hän mainistee Dunkin' Donutsin lisäksi B.Good -ravintolaketjun, joka tarjoaa pikaruokaa luomukonseptilla.

- Kun ihmiset haluavat tietää mistä ruoka tulee, niin tuoreet, luonnolliset raaka-aineet ovat kova juttu maailmalla. B.Good on tähän iskenyt, Laakso kertoo.

B.Good on kasvanut Yhdysvalloissa vauhdilla, ja nyt yritysketju hakee voimakasta laajentumista Euroopassa, mukaan luettuna Pohjoismaat.

Niin sanotuista megabrändeistä on myös toinen ravintola-alan ketju tulossa Suomeen, mutta Laakso ei vielä voi kertoa mistä on kyse.

Lue alkuperäinen artikkeli Iltalehden sivuilta täältä>>

 

Franchise News 8.3.2017

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta