• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Haloo Berlusconi - täältä tulee suomalainen pitsa

Suomalainen ketjuravintola Euroopassa ei ole enää utopia, vaan todellisuutta. Ensimmäiset yrittäjät valloittavat nyt ulkomaita tarkoin hiotuilla ravintolakonsepteillaan.

Syyskuisessa Aarhusissa paistaa aurinko. Muutaman kymmenen metrin päässä kaupungin vilkkaimmasta ostoskadusta, aivan luksustavaratalo Magasinin vieressä, eteen tulee tutunnäköinen nimikyltti: Classic Pizza. Ravintolan edessä on kutsuvasti muutama pöytä, joiden ääressä tarkenee vielä syödä, kun hartioille ottaa viltin.

Yhdessä terassipöydistä samppanjaa siemailee Classic Pizza -ravintoloiden yrittäjä Merja Rahkola-Toivanen. Hän on innoissaan. Suomessa kauppakeskuksista ja kylpylöistä tuttu pitsaravintolaketju on juuri ottanut suuren loikan kohti uutta ja avannut ensimmäisen ravintolansa ulkomaille, Tanskan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Aarhusiin. -Ulkomaille avaaminen on ollut tosi jännittävää ja opettavaista. Tämä oli pakko kokea!- Rahkola-Toivanen hehkuttaa.

Oli aika, jolloin kaikki kiinnostavat ravintolailmiöt rantautuivat Suomeen ulkomailta. Nyt on alkamassa aika, jolloin suomalaiset vievät kehittelemiään ravintolakonsepteja ulkomaille. Classic Pizzan lisäksi ulkomailla yrittävät ainakin pietarsaarelainen Friends & Brgrs, Hesburger, Tomi Björck huippuravintoloillaan Farangilla ja Blancalla, SOK hotellien yhteydessä olevilla ravintoloillaan ja Holiday Club Ã…ressa. Pörssiin listattu Restamax on kirjannut tulevaisuudensuunnitelmakseen laajentumisen ulkomailla.

Classic Pizzan seuraava askel Tanskassa on avata ravintola Kööpenhaminaan, sitten liikepaikka Kööpenhaminan lentokentältä. Siellä asiakasvirrat ovat omaa luokkaansa ja näkyvyys taattu.

Lue koko Kauppalehden artikkeli täältä.

Franchise News 13.12.2017

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta