• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Uusi vientituote Helsingistä: tutkija Jenni Vartiaisen kehittämiä päiväkotilasten tiedekerhoja ollaan avaamassa Perua ja Kolumbiaa myöten

Helsingissä kehitetty tapa tarjota opetusta luonnontieteissä päiväkoti-ikäisille ollaan myymässä ulkomaille. Kide Science -tiedekerhoja ollaan ensi vuonna viemässä Etelä-Amerikkaan ja myöhemmin ehkä muuallekin.

Tiedekoulut saivat alkunsa Jenni Vartiaisen Helsingin yliopistolle tekemästä väitöskirjasta pienten lasten tiedekasvatuksesta.

Tutkimusta tehdessään Vartiainen oli mukana kehittämässä yliopiston Luma-keskuksen lasten tiedekerhoja, hän tekee edelleen päätyötään yliopistolla. HS esitteli alle kouluikäisten tiedekasvatusta tarkemmin vuosi sitten. Yliopiston kerhot ovat olleet suunnattoman suosittuja.

Siksi tämän vuoden keväällä perustettiin uusi yritys Kide Science. Se on laajentanut toimintaansa hyvin nopeasti ja toimii jo 27 alueella Suomessa eli toiminnassa on ollut mukana noin 700 lasta.

Yrityksellä on omilla palkkalistoillaan kymmenkunta osa-aikaista opettajaa, mutta osalla paikkakunnista toimintaa pyörittää yrittäjä franchising-pohjalta. Kerhot järjestetään enimmäkseen iltaisin yksityisen päiväkotiketju Touhulan tiloissa ja toimintaa on leikki-ikäisistä kahdeksanvuotiaisiin asti.

Nyt kerhoja ollaan tosiaan kauppaamassa ulkomaille, alkuun Etelä-Amerikkaan. Perussa alkavan pilotin jälkeen neuvotellaan toiminnan aloittamisesta Kolumbiassa, myöhemmin Kide haaveilee laajentuvansa muuallekin. Kide on saanut rahoitusta Reaktor Venturesilta.

Lue koko uutinen HS:n sivuilta täältä.

Franchise News 29.12.2017

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta