• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Vadelmatarha-kirpputori löysi uuden kodin Loviisassa

Loviisalainen lastenvaatekirppis Vadelmatarha löysi uuden kodin Oltermanninkadulta.

LOVIISA Lastenvaatteisiin keskittynyt loviisalainen Vadelmatarha-kirpputori on löytänyt uuden liikehuoneiston Oltermanninkatu 15:stä. Suositulla kirpputorilla vietettiin avajaisia viime viikon perjantaina.

-“ Kiitos loviisalaisen Mikael Sinisalon Facebook-postauksen löysimme tämän tilan, jossa on viimeksi toiminut ICCL Crewn kuntosali. Tila on ehtinyt olla tyhjillään jonkin aikaa, loviisalainen franchisingyrittäjä Jonna Kiviranta iloitsee.


Kirpputorilla on myös iso legolaari. -“ Lego-hifistelijät käyvät säännöllisesti etsimässä "uusia" osia, yrittäjä Jonna Kiviranta kertoo. Kuva: Marko Wahlström

Myymättä jääneet tavarat hyväntekeväisyyteen

Kirpputori toimii itsepalveluperiaatteella, jolloin asiakas ostaa hyllypaikan viikkohinnalla.

-“ Lisäksi tarjoamme asiakkaille täyspalvelupakettia, jolloin voi jättää myytäväksi tarkoitetut tavarat meille ja me huolehdimme myynnistä, Kiviranta kertoo.

Myymättä jäävät tavarat kirpputori kierrättää edelleen vähävaraisten perheiden hyväksi, jos asiakas antaa luvan.

-“ Toimitamme säännöllisesti ilman välikäsiä tavaraa muutamaan lastenkotiin Latviassa ja Virossa. Jonkin verran ylijäämätavaroita on jäänyt jaettavaksi hyväntekeväisyyteen myös Loviisan seudulle MLL:n paikallisyhdistyksen kautta, Kiviranta kertoo.

-“ Jos voin auttaa, siitä tulee itselle hyvä fiilis, hän jatkaa.

Kirpputorin pienemmästä huoneesta löytyy ekologisesti valmistettujen kotimaisten lähi- ja luomutuotteiden myyntipiste. Hyllyiltä löytyy myös käsityöläisten valmistamia tuotteita.

-“ Esimerkiksi imetyskorut ovat tosi iso hitti tällä hetkellä, Kiviranta kertoo.

Kirppishaukkoja ja käyttövaatteiden etsijöitä

Loviisassa kirpputori on ehtinyt toimia helmikuussa vuoden päivät.

-“ Aktiivisia asiakkaita asiakasjärjestelmässämme on kirjautuneena noin 300. Heidän lisäkseen kirppiksellä käy satunnaisesti asioivia ihmisiä, aiemmin Harjurinteen koulun erityisluokkien koulunkäyntiavustajana työskennellyt Kiviranta kertoo.

Yrittäjän mukaan kirpputorin asiakkaat voi tänä päivänä jakaa kahteen luokkaan.

-“ Merkkivaatteita ja laatua etsivät niin sanotut kirppishaukat. Ylivoimaisesti suurin ryhmä ovat kuitenkin käyttövaatteita arkeen etsivät lasten vanhemmat, Kiviranta sanoo.

Hän uskoo, että ekologisuus ja kierrättäminen eivät ole enää vain ohimenevä ilmiö.

-“ On myös kestävän kehityksen kannalta järkevää, että kaikki eivät osta uutena. Tänä päivänä kirpputoreilta löytyy hyvää tavaraa. Itse olen ostanut kaikki omat sekä kolmasluokkalaisen tyttäreni ja kohta 3-vuotiaan poikani vaatteet omasta puodista, Kiviranta sanoo.

FAKTALAATIKKO

Mikä Vadelmatarha?

  • Kirpputoriketju, joka on perustettu Kotkassa Maria Länsimiehen ja Hanna Penttilän toimesta kuusi vuotta sitten. Ketju toimii franchisingperiaatteella eli paikallisten yrittäjien voimin.
  • Toimii tällä hetkellä seitsemällä paikkakunnalla: Kotka, Kouvola, Loviisa, Lahti, Turku, Tampere ja Oulu.
  • Ketjun toimintaan kuuluu myös Kerttu-kerho, joka on kirpputoreilla kokoontuva lasten ja heidän vanhempien kohtauspaikka. Suunnitelmissa on aloittaa kerhotoiminta Loviisassakin ensi kesän aikana, jos kiinnostusta löytyy.
Koko uutinen luettavissa täältä.

Franchise News 11.1.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta