• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Hesburger lähtee Lähi-itään, Abu Dhabiin heseruokaa vielä tänä vuonna

Hampurilaisketju Hesburger aikoo avata ravintolan Arabiemiraateissa vielä tänä vuonna. Aikaisempi laajeneminen Lähi-itään osoittautui hankalaksi.

Maistuuko Hesburger Abu Dhabin asiakaskunnalle? Kuva: Antti Nikkanen

Pikaruokayhtiö Hesburger lähtee valloittamaan uutta markkina-aluetta, Lähi-itää.

Hesburger-ketjua pyörittävä turkulaisen Heikki Salmelan perheen Burger-Inaikoo avata ensimmäisen ketjuravintolan Persianlahden rannalla Abu Dhabissa vielä tänä vuonna.

"Olemme allekirjoittaneet franchising-sopimuksen Arabiemiraatteihin. Maahan on tarkoitus avata ensimmäinen Hesburger-ravintola näillä näkymin vielä tämän vuoden puolella", kertoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

Tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla. Todennäköisesti ketju laajenee muihinkin alueen maihin.

"Hesburger neuvottelee franchising-toiminnasta myös muissa maissa Lähi-idän alueella. Tiedotamme niistä tarkemmin myöhemmin", Santos kertoo.

Yhtiö rakentaa Arabiemiraatteihin myös majoneesia valmistava pienen tuotantolaitoksen, koska kastikkeen kuljetus olisi haastavaa säilyvyyssyistä. Tehdas tulee Ras Al Khaimahin vapaakauppa-alueelle. Asiasta kertoi Gulf Industry -julkaisu.

Santosin mukaan kyse on puhtaasti franchising-toiminnasta. Hesburgerilla on sekä franchising-ravintoloita että omia ravintoloita. Suomen noin 270 ravintolasta puolet on ketjun omia ja puolet yrittäjävetoisia.

Ulkomailla Hesburgerilla on jo 189 toimipistettä. Viimeisin ravintola aukesi viime viikolla Bulgariassa. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä.

Tämä ei ole Salmelan perheyrityksen ensimmäinen yritys murtautua Lähi-itään. Hesburgerilla oli ravintola Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa vuosina 2004-“2005. Yhtiö ilmoitti silloin myös aikeista laajentaa toimintaansa kahdeksaan muuhun alueen maahan, kuten Kuwaitiin, Iraniin ja Saudi-Arabiaan.

Lisenssisopimus kuwaitilaisen pörssiyhtiön UFIG:in kanssa ei kuitenkaan onnistunut suunnitellusti.

"Tämä on ollut selvästi vaikeampaa kuin mitä olimme odottaneet", Hesburgerin perustaja Heikki Salmela kertoi Iltalehdelle vuonna 2008.

Yhtiöllä oli jo silloin suunnitelmana myös kastiketehtaan rakentaminen. Hanke ei edennyt, mutta yrittäjäsuku on osoittanut sitkeyttä. Vuonna 2016 Heikki Salmela kertoi halusta laajentaa Iraniin ja Intiaan.

Heikki Salmela on nyt hampurilaisyhtiön hallituksen puheenjohtaja. PoikaKari Salmela on toimitusjohtaja ja toinen poika Marko Salmela on markkinointi- ja suunnittelujohtaja.

Koko Hesburger-ketjun verollinen myynti kasvoi vuonna 2017 noin 7 prosenttia yli 304 miljoonaan euroon.

Alkuperäinen uutinen luettavissa Talouselämästä.

Franchise News 6.3.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta