• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Vuoden 2017 helsinkiläinen yritys -“ Cityvarasto Oyj kokeilee laajentumista franchisingilla

Kovaa työtä ja oikeisiin asioihin keskittymistä. Tällä reseptillä helsinkiläinen Cityvarasto Oyj on kasvanut Suomen suurimmaksi pienvarastoyhtiöksi. Innovatiivinen yritys on saanut kansainvälistä tunnustusta verkkokaupan kehittämisestä ja palkittiin hiljattain Vuoden 2017 helsinkiläisenä yrityksenä.

Kasvu ennen exitiä

Cityvarasto tekee vuosittain yhdestä kahteen yrityskauppaostoa. Liikevaihto ja käyttökate ovat näiden myötä kasvaneet joka vuosi perustamisesta lähtien. Vuonna 2016 yritys kävi kokeilemassa onneaan Suomen suurimmassa kasvusparrauskilpailussa Kasvu Openissa sijoittuen kahdeksan parhaan joukkoon yrityksistä, joilla on lupaavin kasvupotentiaali. Kasvuun ja yrityksen kehittämiseen täydellä omistautumisella suhtautuva toimitusjohtaja Ville Stenroos ihmettelee, miksi suomalaisessa pk-yrityskentässä on niin vähän kasvuhalukkuutta.

-Yrittäminen on sellaista pitkän matkan juoksua. On tosi hienoa, että yrityksiä tulee paljon, mutta välillä tuntuu, että ollaan tosi lyhytjänteisiä. Ensinnäkään yritystä perustettaessa ei ikinä kannattaisi ajatella exitiä toiminnan keskiössä, vaan sen sijaan kannattavaa kasvattamista. Kyllä asiat ovat sitten tullakseen, jos on, mutta ei hakemalla, Stenroos toteaa.

-Suomessahan on itse asiassa aika paljon yrityksiä, lukumäärällisesti, mutta suomalaiset yritykset ovat usein aika kasvuhaluttomia. On ajatus, että tämä riittää.

Cityvarasto on yrityskauppaostojen lisäksi kokeillut siipiään myös franchisingpuolella. Hyvinkäällä sijaitsee yrityksen ensimmäinen franchisingvetoinen toimipiste. Stenroosin tulevaisuuden tavoitteena on laajentaa kokeilua muillekin pienemmille paikkakunnille, missä Cityvarastoa ei vielä ole. Muista tulevista suunnitelmista hän toteaa pilke silmäkulmassa: -Kyllä me halutaan olla aina yks askel edellä.

Alkuperäinen artikkeli Yritystä Stadin 1/2018 lehdessä.


Franchise News 13.3.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta