• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kotipizza Group vie No Pizza -konseptin ulkomaille askel kerrallaan -“ Helsinkiin avataan testiravintola ennen juhannusta

Kotipizza Groupin ensimmäinen No Pizza -ravintola avataan Helsingin keskustassa sijaitsevaan City Center -kauppakeskukseen ennen juhannusta. Kyseessä on ainoa Suomeen avattava No Pizza -ravintola.


Havainnekuva ravintolasta

"Kyseessä on meidän kansainvälistymishankkeemme pilotti- ja testiravintola. Tekijät ja yhteistyöverkosto on lähellä ravintolaa ja saimme Helsingin keskustasta kansainvälisen paikan", Kotipizza Groupin kehitysjohtaja Riikka Ahtiainen perustelee M&M:lle.

Kotipizza Group suunnittelee laajentavansa No Pizzan pohjoismaiseksi ravintolaketjuksi master franchising -yhteistyön pohjalta. Kotipizza on käyttänyt konseptin kehittämiseen noin 200 000 euroa. No Pizzan brändisuunnittelusta vastasi N2 Marketing ja sisustussuunnittelusta Futudesign.

Vaikka No Pizza -konsepti on suunniteltu ulkomaita varten, Ahtiaisen mukaan konseptia voidaan pilotoida hyvin Helsingissä.

"Helsinkiläiset ovat kansainvälisiä ja Helsingissä asuu paljon kansainvälisiä ihmisiä. Siksi kaupunki sopii pilotiksi. Ravintola perustetaan Helsinkiin, koska kaikki sitä kehittävät tahot ovat lähellä. Tässä on käytännön etuja."

No Pizza -konseptin pohjana ovat sourdough-taikinasta eli hapanjuuresta tehty pizzapohja ja vastuullisesti tuotetut raaka-aineet.

Ravintolassa on anniskeluoikeudet ja iltaisin se toimii myös baarina. Ahtiainen kertoo, että ravintolan juomakärjeksi on suunniteltu roseeviiniä.

"Helsingissä testataan koko asiakaskokemusta, palveluita ja tuotteita."

No Pizzan konsepti ja liiketoimintamalli suunniteltiin siten, että sen toimintaa voidaan laajentaa Pohjoismaiden jälkeen myös muille markkinoille. Ahtiainen ei kommentoi No Pizzan kansainvälistymisen aikataulua.

"Otamme pilotista johtopäätökset ja katsomme sitten."

Kotipizza-ketjun ravintoloiden myynti tilikaudella 2017 oli 106,3 miljoonaa euroa. Kotipizza Group -konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 66,6 miljoonaa euroa.

Alkuperäinen uutinen Markkinointi & Mainonta.

Franchise News 13.3.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta