• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Suomalaisille kaksi hopeaa pizzan MM-kisoissa

Kotipizza-yrittäjät Katja Körkkö Iistä ja Esa Tirkkonen Kotkasta nousivat mitaleille World Pizza Games -kilpailussa Yhdysvalloissa. Suomalaiset olivat kilpailun palkintosijoilla edellisen kerran vuonna 1997.

World Pizza Games -kilpailussa pizzataitajat ympäri maailman kilpailevat pizzan leipomiseen ja käsittelyyn liittyvissä lajeissa. Kilpailu järjestetään vuosittain kansainvälisillä pizzamessuilla Las Vegasissa.

Kiimingin ja Iin Kotipizza-ravintoloista vastaava Katja Körkkö voitti kilpailussa hopeaa pizzatriathlonissa, jossa leivotaan pizzapohjia ja kootaan pizzalaatikoita. Körkkö on toiminut Kotipizza-yrittäjänä vuodesta 2011. Hänet on palkittu vuoden 2013 Kotipizza-yrittäjänä.

-Mitalisija lempilajissani on minulle suuri saavutus ja nautin joka hetkestä kisassa. Tuntuu upealta menestyä naispuolisena osallistujana lajissa, joka vaatii voimaa ja kestävyyttä-, sanoo Katja Körkkö.

Kotkan keskustassa ja Karhulan kaupunginosassa sijaitsevia Kotipizza-ravintoloita johtava Esa Tirkkonen aloitti Kotipizza-yrittäjänä vuonna 1995. Hän voitti World Pizza Games -kilpailussa hopeaa nopeimman pizzaleipurin sarjassa.

-Harjoittelimme ahkerasti kilpailussa käytettävällä erikoistaikinalla. Menestys maistui hyvältä ja osoittaa, että meillä on Suomessa ja etenkin Kotipizzassa maailmanluokan ammattitaitoa-, sanoo Esa Tirkkonen.

Viimeksi suomalaiset ylsivät World Pizza Games -kilpailussa mitalisijoille vuonna 1997, kun tämän vuoden mitalisti Esa Tirkkonen otti pronssia pisimpään kestäneessä pizzanheitossa. Suomen ainoa pizzan maailmanmestaruus on vuodelta 1996, jolloin Pasi Rajala otti kultaa pizzan korkeusheitossa. Rajala toimii nykyisin Kotipizza-yrittäjänä Keravalla ja Riihimäellä.

-Ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen toimme mitalit kotiin ja vieläpä tuplana. Katja ja Esa ovat loistavia esimerkkejä siitä, miten suuressa arvossa perinteiset kädentaidot ovat Kotipizza-ravintoloissa-, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo. 

Alkuperäinen uutinen täällä.

Franchise News 23.3.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta