• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

McDonald's aloittaa kotiinkuljetukset Helsingissä - avaa 15 uutta ravintolaa

Suomeen avataan viiden vuoden kuluessa 15 uutta McDonald's-ravintolaa. Nykyisiä ravintoloita uudistetaan, tänä vuonna jo puoleen 65 ravintolasta tulee digitaaliset tilauskioskit.

Suomen McDonald's on viimein saanut tuloksensa kääntymään. Uusi omistaja panostaa digitaalisuuteen ja uusiin palveluihin.

Kotiinkuljetukset McDonald's aloittaa tänä keväänä Helsingin alueella.

"Pohjoismaista yhteistyötä on lisätty, iso fokus kaikissa näissä maissa on uusien ravintoloiden avaamisessa. Suomessa kehitämme palveluja pöytiintarjoilulla, digitaalisilla tilauskioskeilla ja kotiinkuljetuksella", sanoo Suomen McDonald'sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

Jo nyt muutamassa ravintolassa voi jo tilata ja maksaa annoksensa digitaalisella näytöllä.

Uusien hampurilaisravintoloiden paikkoja ei vielä julkisteta, mutta uusiin kauppakeskuksiin niitä ei ole tulossa ainakaan Helsingissä.

"24 tunnin aukiolo ja autokaista ovat niin olennaisia palveluita, meillä autokaista on 80 prosentissa McDonald'seja."

Pohjoismaiden McDonald's-yhtiöt tekevät aiempaa enemmän yhteistyötä, koska niillä on vuoden verran ollut sama omistaja. McDonald's Corporation myi Pohjoismaiden lisenssin brittiläiselle sijoittajalle Guy Handsille, joka aikoo investoida Suomen, Tanskan, Ruotsin ja Norjan ketjuihin.

Hands sai yrityskaupassa 435 hampurilaisravintolaa viidessä maassa. McDonald'sille Pohjoismaat oli pieni markkina-alue, eikä se onnistunut saamaan maayhtiön toimintaa kannattavaksi Suomessa, miljoonien pääomalisäyksistä huolimatta.

"Nyt näkymät ovat hyvät. Olemme panneet ketjua kuntoon kaksi, kolme vuotta. Viime vuonna McDonald'sin vertailukelpoinen myynnin kasvu Suomessa oli 10,9 prosenttia. Tulosta viime vuodelta emme ole vielä julkistaneet, mutta kannattavaa kasvua tavoittelemme", Johansson sanoo.

Suomen ravintoloihin on kahden vuoden aikana investoitu 15 miljoonaa euroa, joitain on myös suljettu.

McDonald's-ketjun myynti Suomessa oli viime vuonna 162 miljoonaa euroa. 65 ravintolasta 5 on yhtiön omia, loput franchise-yrittäjien liiketoimintaa.

Lue alkuperäinen uutinen Kauppalehdestä.

Franchise News 10.4.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta