• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kiinteistönvälitysketjulta täysin uusi konsepti: Alkaa myydä myös yritysten liiketoimintaa

Remax-välitysketju alkaa etsiä ostajia toimitilojen lisäksi niissä olevalle yritystoiminnalle. Suurin kysyntä on ravintola-alalla.

Kuva: Lauri Olander/KL

Kiinteistönvälitysketju Remax alkaa välittää asuntojen ja toimitilojen lisäksi myös yritysten liiketoimintaa. Konsepti on uusi, eikä vastaavaa ole Suomessa ollut aiemmin kiinteistönvälityksen yhteydessä.

"Eläkkeelle jäävä yrittäjä lopettaa usein kannattavan liiketoimintansa turhaan, koska jatkajaa ei löydy. Näitä tulee usein vastaan, kun lopettava yrittäjä on myymässä toimitilaansa. Toimitilan myynnin yhteydessä voimme etsiä liiketoiminnalle jatkajan", sanoo palveluyritysten välittämisestä vastaava Mari Kärkkäinen.

Hänen lisäkseen liiketoimintoja välittää Remax Commercial -brändillä Nina Brandenburg.

He aloittavat työnsä Remaxin tiloissa Helsingissä, mutta konsepti on tarkoitus standardisoida ja laajentaa muihinkin kaupunkeihin, seuraavaksi Turkuun.

Liiketoimintakauppoja tehdään paljon sukupolvenvaihdosten yhteydessä. Suurin kysyntä etenkin pääkaupunkiseudulla on ravintoloista.

"400-“500 kiinnostunutta yrittäjää on etsimässä ravintolaa", Kärkkäinen kertoo.

Brandenburgin ja Kärkkäisen asiakkaina on paljon maahanmuuttajia, jotka työllistyvät usein ravintolayrittäjinä.

Potentiaalisia ostajia liiketoiminnoille löytyy myös TE-toimistojen kautta. Yksi merkittävä ryhmä on akateemiset työttömät.

Palveluliiketoiminnassa hinnan arvioiminen on vaativaa. Brandenburgin mukaan juuri palveluliiketoiminnan välittäminen yrittäjältä toiselle on ollut hunningolla.

"Ravintolat, kampaamot, kauneushoitolat, sisustusmyymälät. Näillä aloille tarvitaan tekijöitä", Brandenburg sanoo.

Remax on franchise-yrittäjyyteen perustuva kiinteistönvälitysketju, jolla on Suomessa noin 40 toimistoa 25 paikkakunnalla. Kiinteistönvälittäjiä ketjussa on 400.

Remax toimii sadassa maassa, ja sillä on kaikkiaan 125 000 välittäjää.

Lue alkuperäinen uutinen Kauppalehdestä.

Franchise News 24.5.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta