• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

VMP kiirehtii pörssiin - aikoo kerätä kymmeniä miljoonia

VMP ilmoitti maanantaina aikovansa listautua Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Anti alkaa jo huomenna.

Henkilöstöpalveluritys VMP:n listautumisanti Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle alkaa huomenna torstaina. Osakkeen alustava hintaväli annissa on 4,50-5,75 euroa, jonka mukaan laskettuna yhtiön markkina-arvo olisi noin 69,9-79,7 miljoonaa euroa.

"Yhtiön tavoitteena on kerätä listautumisannissa 30 miljoonaa euroa, jolla olisi tarkoitus vahvistaa yhtiön tasetta ja näin lisätä strategista joustavuutta muun muassa yritysostoja varten", hallituksen puheenjohtaja Liisa Harjula sanoo VMP:n tiedotteessa.

VPM:n pääomistaja, pääomasijoittaja Sentica, ja muut omistajat eivät myy osakkeitaan listautumisannissa.

"Meillä Senticalla on vankka usko yhtiön tulevaisuuteen ja olemme sitoutuneet merkitsemään osakkeita viidellä miljoonalla eurolla annissa", Sentican sijoitusjohtajana toimiva Harjula sanoo.

Sentica omistaa VPM:stä noin 60 prosenttia. Toinen pääomistaja on VMP:n perustajaperheen yhtiö Meissa-Capital, joka omistaa 30 prosenttia. Loput 10 prosenttia on VMP:n johtoryhmän ja hallituksen jäsenten käsissä.

Listautumisen jälkeen Sentican omistusosuuden pitäisi pudota hieman alle 40 prosenttiin ja Meissa-Capitalin noin 20 prosenttiin. Kaupankäynnin osakkeilla odotetaan alkavan 19. kesäkuuta eli noin kahden viikon kuluttua.

Yleisö- ja henkilöstöannin merkintäaika päättyy 15. kesäkuuta, instituutioanti sulkeutuu 18. kesäkuuta.

VMP on liikevaihdolla mitattuna yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Vuonna 2017 sen liikevaihto oli 109,5 miljoonaa euroa ja käyttökate 9,3 miljonaa eli 8,5 prosenttia liikevaihdosta.

Lue alkuperäinen uutinen Talouselämästä.

Franchise News 6.6.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta