• Facebook
  • x
  • Linkedin

Palkallista vapaata perheen uudesta lemmikistä - Musti ja Mirri ottaa käyttöön kansainvälisen kikan

Suomen suurin eläintarvikkeiden erikoisketju Musti ja Mirri tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden palkalliseen kolmen päivän vapaaseen uuden koiran- tai kissanpennun liittyessä perheeseen.

Kuva: Outi Järvinen/KL

Pentuvapaa tuli käyttöön kesäkuun alussa. Maailmalla alan yritykset ovat antaneet työntekijöillleen palkallista pentuvapaata jo pidempään.

Eläinten hyvinvointi on Mustin ja Mirrin toiminnan keskeisimpiä kiinnostuksen kohteita. Ketjun työntekijöiltä odotetaan asiantuntijuutta ja kiinnostusta työhönsä, ja jopa 90 prosenttia yrityksen 800 työntekijästä odottaakin myös kotona vähintään yksi lemmikkieläin.

-Meille lemmikit ovat ykkössijalla kaikessa, mitä teemme -“ siksi pentuvapaa oli luonnollinen seuraava askel toimintamme kehittämisessä. Lemmikin hankkiminen on suuri elämänmuutos. Haluamme tukea työntekijöidemme ensihetkiä uuden perheenjäsenen kanssa ja varmistaa, että kaikilla osapuolilla on mahdollisuus nauttia ensimmäisistä yhteisistä päivistä täysillä-, kertoo Musti Groupin Suomen maajohtaja Juhana Lamberg.

Kun uusi perheenjäsen tassuttelee taloon, on edessä runsaasti totuttelemista niin pienelle pennulle kuin perheen ihmisjäsenillekin. Pennun ensimmäiset päivät uudessa kodissa ovat tutkitusti sen kehityksen kannalta monin tavoin keskeisintä aikaa. Lauman muodostuminen ja pennun tottuminen uuteen ympäristöön vaativat yhdessäoloa.

-œAluksi yhdessäolo saattaa pennun tarpeista riippuen olla hyvinkin kiinteää, ja huonosti nukutut yöt tulevat monille tuoreille lemmikkivanhemmille tutuiksi. Pentu tarvitsee osakseen ehdotonta huomiota ja rakkautta. Eläimen tarpeiden huomioiminen sekä yhteinen aika tehostavat pennun oppimista, auttavat luottamuksen rakentumisessa ja vähentävät käytöshäiriöitä tulevaisuudessa-, Lamberg jatkaa.

Musti Groupin markkinointijohtaja Henri Mäkinen haluaa haastaa työnantajat alasta riippumatta harkitsemaan pentuvapaan mahdollisuutta omassa työyhteisössään.

-Pienen pennun kouluttamista ei voi jättää iltoihin ja viikonloppuihin. Uudessa kodissa pentu on epävarma, eikä osaa täysin toimia ilman emon ja sisarusten antamaa turvaa. Jos lemmikki jätetään yksin liian pitkäksi aikaa, se kyllä löytää muuta tekemistä-, sanoo Mäkinen.

Lue alkuperäinen uutinen Kauppalehdestä.

Franchise News 7.6.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta