Uusi potentiaalinen franchisingketju Barot's avaa ravintolan Puuilon yhteyteen
Järvenpään Boogien Puuilon rakennukseen avautuu syyskuussa uusi ravintola.
Uudelle Järvenpään Boogien alueelle avautui maanantaina uusi
Puuilon myymälä. Samaan rakennukseen avautuu myös kuun vaihteessa uusi
pikaruokaravintola Barot's. Kyseessä on Puuilon perustajan Markku Tuomaalan ja
aikoinaan Scanburgerin Suomen tuoneen Elias Sarajärven uusin projekti.
-”Olemme keskustelleet ideasta jo
muutaman vuoden ja nyt oli sitten oikea hetki ravintolan avaamiseen, Tuomaala
kertoo.
Barot's on uudenlainen konseptiravintola. Tuomaalan mukaan
tarkoitus on tarjota franchising-yrityksille pienempiä pakettiratkaisuja.
-”Järvenpään Barot's on täydellinen
kokonaisuus, joka toimii samalla koekeittiönä. Täällä kokeilemme ja maistelemme
uusia tuotteita, jotta voimme tarjota muihin franchising-ravintoloihin valmiita
reseptejä ja konsepteja, Tuomaala kertoo.
Tuomaala ja Saarijärvi ovat matkustaneet paljon ympäri
maailmaa ja keränneet matkoiltaan ideoita ravintolan tuotteisiin. Barot'sin
tuotepalettiin kuuluvat ainakin hampurilaiset, kebab-tuotteet, suomalaiset
makkaraperunat ja amerikkalaiset dogit, joissa on perinteisen nakin sijaan
erilaisia täytteitä.
-”Mausta emme tingi. Teemme
premiumburgereita, mutta hintaluokaltamme olemme keskiluokkaa: emme halvimpia
mutta emme kalleimpiakaan, Tuomaala kuvailee.
Barot'sista saa myös Suomalaisissa pikaruokaravintoloissa
harvoin tavattuja ribsejä.
-”Lisäksi kaikki kastikkeet ja majoneesit
tehdään omilla resepteillä. Uskon, että meidät tullaan tuntemaan varsinkin
ranskanperunoistamme, jotka tehdään tietystä perunalajista, ja ne ovat pitkiä
ja todella rapeita, Tuomaala kertoo.
Jälkiruokaa saa myös samasta ravintolasta, sillä Barot'siin
avautuu myös donitsibaari. Suunnitelmissa on lisäksi tarjota ravintolassa
perinteistä buffetaamiaista jossakin vaiheessa avaamisen jälkeen. Ravintolaan
tehtiin myös ulkomyyntiluukku ja sen on tarkoitus olla myöhemmin auki ympäri
vuorokauden.
-” Kunhan kokit ovat ehtineet
sopeutua ja opetella kaikki tuotteet.
Barot'sin ulkokyltit alkavat olla paikoillaan, mutta sisätilan kalusteet ja laitteet ovat vielä matkalla. Ravintolassa on vielä tällä hetkellä rekrytointi käynnissä ja sinne etsitään muun muassa kokkeja. Markku Tuomaala aikoo keskittyä yrityksen pyörittämiseen ja franchising-myyntiin. Tarkoitus on tulevaisuudessa laajentua myös Suomen rajojen ulkopuolelle.
Alkuperäinen uutinen Keski-Uusimaassa 15.8.2018.