• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Mikä tekee Suomen tyytyväisimmän yrittäjän?

Minulla on ihanat asiakkaat, mahtava tiimi ja työ, josta nautin, kirjoittaa Musti ja Mirri -yrittäjä Heidi Rantanen.


Heidi Rantasen mukaan moni kokee lemmikkialalla työskentelyn sydämen asiakseen ja elämäntehtäväkseen. Hänellä itsellään on kaksi kissaa ja koira.

En voisi olla tyytyväisempi siihen, että uskalsin lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä. Kuusi vuotta tulee juuri täyteen. Sitä ennen ehdin tehdä Mustilla ja Mirrillä pitkän työuran työntekijänä.

Ketjuyrittäjyys oli minulle selkeä valinta. En olisi nähnyt itseäni perustamassa yritystoimintaa alusta asti ilman aiempaa yrittäjäkokemusta. Pidän franchising-mallista: emoyhtiö on tukena, turvana ja apuna niin ostoissa, hankinnoissa kuin vaikkapa asiakashankinnassa.

Mustin ja Mirrin valitseminen oli helppoa myös siksi, kun kyseessä on tunnettu ja luotettava ketju. Luottamus on iso ja tärkeä sana. Koen, että meillä on ketjun ja yrittäjien välillä hyvä molemminpuolinen luottamus.

Franchise News -julkaisun kesällä tekemän kyselytutkimuksen mukaan Mustilla ja Mirrillä on Suomen tyytyväisimmät franchising-yrittäjät. Kyselyyn osallistui 12 suurinta franchising-ketjua.

Teen työtä, josta nautin. Tulokset ovat nähtävillä erilaisilla mittareilla ja ne palkitsevat. Niitä ovat esimerkiksi hyvä asiakastyytyväisyys tai tietysti se, mitä viivan alle jää kuukauden päätteeksi. Liiketoimintani on ollut kannattavaa ensimmäisestä vuodesta lähtien.

Minulla on mahtava tiimi. Ihanat työntekijäni mahdollistavat sen, että voin yrittäjänä pitää myös vapaapäiviä ja jäädä sairaana kotiin. Meillä on hyvä yhteishenki, ja voimme hyödyntää työssämme jokaisen vahvuuksia.

Myös kommunikointi emoyhtiön kanssa toimii. Voimme kertoa ajankohtaisista asioista ja muutoksista monilla eri viestintäkanavilla puolin ja toisin. Hyvä esimerkki on myös puhelimitse pidettävä kuukausittainen yrittäjäpalaveri, jossa jaamme tietoa, ajatuksia ja kokemuksia.

Viimeisenä päästään tärkeimpään: meidän ihaniin asiakkaisiin. Asiakkaistani on tullut minulle niin tuttuja ja tärkeitä, että huomaan ajattelevani melko usein vapaa-ajalla, mitenköhän Hugolla meni eläinlääkärissä tai kuinka Lassin näyttelyreissu sujui.

Usein asiakas tulee myymälään jonkun kysymyksen tai ongelman kanssa, jota sitten mietitään ratkaisua yhdessä. Joka kerta iho nousee kananlihalle, kun asiakas tulee takaisin kiittämään palvelusta ja avusta. Päiväni on silloin pelastettu. Fiilistelen sitä vielä illalla kotona puolisolleni. Jokainen sana ja palaute merkitsevät valtavasti.

Asiakkaat ovat se, minkä vuoksi olemme paikalla. Kun olen onnistunut tekemään tyytyväisen asiakkaan, minäkin olen tyytyväinen.

Kirjoittaja Heidi Rantanen on Jotunbiz Oy:n perustaja. Hän pyörittää Loviisan Musti ja Mirri -liikettä.

Alkuperäinen blogiteksti luettavissa Y-Studiosta.

Franchise News 18.10.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta