"Yhdessä kamppailut voitetaan tai hävitään" - Yrittäjä toi kaukalossa opitun joukkuehengen ravintoloihinsa

Kenth Vesterlund seurasi vuosikymmenen ajan muiden onnistumisia ja virheitä ja lähti sitten itse ravintoloitsijaksi.
Tilaisuuden tullen. Entinen pankkiiri ja jääkiekkoilija Kenth Vesterlund haastoi osaamisensa uudelle alalle ja ryhtyi ravintoloitsijaksi. Kuva: Mikko Lehtimäki
Vaasalainen Kenth Vesterlund on entinen jääkiekkojoukkue KalPan hyökkääjä ja pohjanmaalaisen pankin johtaja, joka päätyi ravintola-alalle vuonna 2012.
Silloin Vesterlund etsi uutta intohimon kohdetta, ja tilaisuuden tullen päätti testata ravintoloitsijan uraa Pancho Villa -ketjun franchisingyrittäjänä.
-Eivätköhän kaikki haaveile omasta ravintolastaan-, Vesterlund nau- rahtaa.
Vesterlund avasi kuusi vuotta sitten ensimmäisen Pancho Villa -ravintolansa Seinäjoelle. Hänellä ei ollut kokemusta ravintolayrittäjyydestä, mutta ketju tarjosi valmiin pohjan ravintolan toiminnalle, ruokalistoille ja resepteille.
Kun Seinäjoen ravintolakonsepti lähti hyvin käyntiin, Vesterlund halusi avata ravintolan myös kotikaupunkiinsa. Nyt hänellä on Vaasassa pieni lounasravintola Kellarikeittiö. Viime vuoden kesällä Vesterlundin omistukseen siirtyi lisäksi Pancho Villa -ravintola Vaasan keskustasta.
Laajennuksen myötä Vesterlundin Vest-Ravintolat Oy kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan yli 60 prosenttia edellisestä vuodesta ja oli yksi Pohjanmaan kovimmista kasvajista. Alun perin yrittäjä ei ollut suunnitellut kasvattavansa ravintoloidensa määrää, mutta laajennus onnistui, koska asian kanssa ei kiirehditty.
Vesterlund kertoo oppineensa maltillisuuden merkityksen työskennellessään pankissa niin toimihenkilönä kuin pankinjohtajana. Hän seurasi yli vuosikymmenen ajan muiden onnistumisia ja virheitä. Hänen mielestään on erityisen tärkeää luoda toiminnalle alusta lähtien ja rauhallisesti hyvä pohja, jotta on mahdollisuus kasvaa ja edetä menestyksekkääseen suuntaan.
-Urheilussa on ihan sama asia, että paljon pitää harjoitella ja tehdä töitä-, Vesterlund sanoo.
Vesterlund on pelannut jääkiekkoa koko ikänsä. Ura KalPassa kesti kahdeksan peräkkäistä kautta. Niihin mahtuivat KalPan SM-liiganousu 1986, ensimmäinen pudotuspelipaikka 1989 ja seuran ensimmäinen SM-mitali, hopea keväällä 1991.
Vesterlund kertoo, että joukkueurheilusta hän on saanut lisää osaamista henkilöstöjohtajana, koska hän ymmärtää yksilöiden merkityksen.
-Kaikista pitää löytää hyviä puolia ja petrata heikkouksien kanssa-, hän sanoo.
Vesterlundin mukaan tavoitteiden pitää olla selkeät kaikille työntekijöille, jotta toiminta pyörii kahdessa kaupungissa myös ilman hänen jatkuvaa läsnäoloa. Se vaatii yhteisiä pelisääntöjä.
-Yhdessä kamppailut voitetaan tai hävitään-, Vesterlund sanoo.
Myös joukkuehengellä on suuri merkitys hänen ravintoloissaan, koska onnistunut ravintolakäynti vaatii panosta jokaiselta. Yrittäjän tehtävä on saada ravintoloiden jokapäiväinen arki rullaamaan, jotta työntekijät jaksavat palvella ja asiakkaat pysyvät tyytyväisenä.
Lue alkuperäinen uutinen Kauppalehdestä.