• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Expense Reduction Analysts 10 vuotta Suomessa – Suomalaisyritysten kustannusten hallinta muutoksessa

Kustannusten hallinnan uranuurtaja Expense Reduction Analysts on toiminut nyt kymmenen vuotta Suomessa. Suomalaisyritysten tarpeet kustannusten hallinnassa ovat muutoksessa nousukauden ja liike-elämän kansainvälistymisen myötä.

Expense Reduction Analystin asiantuntijat ovat nähneet kymmenen toimintavuoden aikana suomalaisyritysten kustannustietoisuuden ja kustannusten hallinnan muutokset. Suomalaisyritykset arvostavat nykyään aiempaa enemmän ulkopuolista asiantuntemusta.

–Yrityksillä ei enää ole ei-strategisia hankintoja varten henkilökuntaa, vaan halutaan keskittyä ydintoimintaan ja luotetaan ammattilaisen apuun. Toisaalta liiketoiminnan muutos, esimerkiksi nopeasti kehittyvät palvelumallit, vaativat yhä ajantasaisempaa tietoa markkinoilla olevista vaihtoehdoista – ammattilaisen osaamiselle on kysyntää, kertoo Expense Reduction Analystsin Suomen maajohtaja Pekka Perttunen.

Huomio pois hinnasta ja säästämisestä, kohti kehittämistä

Yksi selvä muutos suomalaisyritysten suhtautumisessa liiketoiminnan epäsuoriin kustannuksiin on ajatustavan muutos. Enää ei haeta vain säästöjä säästämisen vuoksi, vaan nähdään säästöt keinona löytää pääomia liiketoiminnan kehittämiseen.

–Nousukauden kustannusten hallintaan kuuluu vahva tarve löytää lisäkeinoja liiketoiminnan kehittämiseen. Euromääräinen säästö on toki tärkeä edelleen, mutta toimintamallien kehittäminen tehokkaammaksi markkinoiden parhaiden kumppanien avulla nousee koko ajan tärkeämmäksi osaksi suomalaisyritysten odotuksia. Olemme kehittäneet omaa palveluamme vastaamaan tähän tarpeeseen, Perttunen sanoo.

Kansainvälistyvä talouselämä tarvitsee kansainvälistä palvelua

Globalisaatio näkyy monin tavoin yritysten toiminnassa. Kustannusten hallintaan globalisaatio heijastuu erilaisina kansainvälisen markkinan kilpailutuksina ja tuonti/vienti-toimintaan liittyvinä kustannuserinä, joita halutaan optimoida.

–Rahtipuolella esimerkiksi teemme runsaasti yhteistyötä kansainvälisen verkostomme 700 asiantuntijan kanssa. Suomalaisyritykset voivatkin löytää merkittäviä säästöjä kansainvälisen kaupan kuluissa ja siten osaltaan nostaa kilpailukykyään markkinalla, Perttunen sanoo.

Lue alkuperäinen uutinen ERA:n sivuilta.

 

Franchise News 30.11.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta