• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Nyt niitä saa – Laajeneva Burger King tempaisee merkkipäivänsä kunniaksi

Burger King täyttää torstaina Suomessa viisi vuotta ja aikoo kasvaa edelleen hurjaa vauhtia.


Pikaruoka. Burger King tuli uudestaan Suomeen vuoden 2013 joulukuussa. Sarita Piipponen

Burger King –hampurilaisravintolaketju on ollut Suomessa torstaina viisi vuotta. Ravintolaketju on kasvanut vauhdilla niin ravintoloiden kuin työntekijöiden lukumäärässä. Tällä hetkellä liekkigrilli on kuumana 52 ravintolassa ja ketjun työyhteisössä, kingijengissä, on yli 1 200 työntekijää ympäri Suomen.

"Olemme iloisia siitä, kuinka Suomen kansa on hurahtanut liekillä grillattuihin ja käsityönä tilauksesta valmistettuihin hampurilaisiin. Whopper-hampurilaisia on myyty tämän vuoden aikana yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Kasvumme tarkoittaa hyvää itse ketjulle, mutta myös maamme työmarkkinoille sillä uudet toimipaikkamme tuovat kukin noin 25–30 työpaikkaa ympäri Suomen, kertoo ketjujohtaja Tomi Söderström tiedotteessa.

Burger King -ketju on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 1954. Suomeen ravintola rantautui päivälleen viisi vuotta sitten, 13.12.2013 kello 13.12.

Joulukuussa ravintolaketju avaa vielä kaksi uutta ravintolaa: Helsingin Käpylään 14.12. ja Hyvinkäälle 31.12.

"Vuoden 2018 loppuun mennessä Suomessa on 54 Burgeria Itämereltä Leville ja vuonna 2019 suunnitelmissa on avata yli 10 uutta ravintolaa", Söderström toteaa.

"Tulevana vuonna tulemme avaamaan useita ravintoloita pääkaupunkiseudulle sekä muun muassa Turkuun kauppakeskus Skanssiin. Lisäksi muita potentiaalisia kohteita on tiedossa ympäri Suomen", Tomi Söderström sanoo.

Ketju on panostanut myös monipuoliseen palveluun avaamalla ympäri vuorokauden avoinna olevia autokaistallisia ravintoloita vilkkaiden maanteiden varsille.

"Tänä vuonna aloitettiin myös itsepalvelukassojen jalkauttaminen ravintoloihin. Tavoitteena on palvella asiakkaita yhä vahvemmin digitaalisissa kanavissa – itsepalvelukassojen lisäksi myös mobiilisovellusten kautta.

Söderströmin mukaan tammikuussa Burger aloitti kotiinkuljetuksen yhteistyössä Woltin kanssa.

"Vuoden loppuun mennessä Woltin kautta saa tilattua kotiin tai työpaikalle aterioita jo yhdeksässä kaupungissa.".

Suomen ensimmäinen Burger King avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1982, mutta yhtiö vetäytyi myöhemmin maasta. Uuden tulemisen pikaruokajätti teki Suomeen vuonna 2013.

Juhlan kunniaksi hampurilaisjätti jakaa torstaina yhteensä 1 000 ilmaista Whopper-ateriaa kello 10 alkaen ympäri Suomen. Tämä tarkoittaa 20 ateriaa ravintolaa kohti.

Lue alkuperäinen uutinen Talouselämästä.

   

Franchise News 13.12.2018

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta