• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

VMP Yrittäjähaastattelu: Heikki Laitala, VMP Ylivieska-Kannus- Nivala

Heikki Laitala on toiminut VMP:n franchising-yrittäjänä vasta hieman yli vuoden päivät. Tuore yrittäjä pyörittää Ylivieskan, Kannuksen, sekä Nivalan toimipisteitä. Laitalan VMP-yrittäjyys sai alkunsa vähän yllättäen tutun yrittäjän ehdotuksesta juuri, kun Laitalan edelliset työt olivat tulossa päätökseen.


”Tunsin Kokkolan VMP- yrittäjän Jarnon entuudestaan. Keskustelimme hänen kanssaan syksyllä, kun minulla oli loppumassa edelliset työt, ja hän alkoi väläyttelemään mahdollisuutta VMP-yrittäjyydestä. Sen jälkeen kaikki asiat alkoivat edetä vauhdilla. Käytännössä minulle eriytettiin uusi toimialue Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle VMP-Pohjanmaan vanhasta alueesta”, Laitala kertoo.

Vahva henkilöstötausta

Laitala on yrittäjänä ensikertalainen, mutta omaa pitkän kokemuksen henkilöstöalalta. Hän on työskennellyt vajaat kaksikymmentä vuotta henkilöstötehtävissä ja talous- sekä liiketoimintajohdon tehtävissä. Edellisissä töissä Laitala on tehnyt myös paljon yhteistyötä rekrytointi- ja henkilöstövuokrausfirmojen kanssa. Tosin silloin hän oli pöydän toisella puolella asiakkaan roolissa.

”Aikoinaan urani alussa 90-luvulla tutustuin ensimmäisen kerran vuokrausyrityksiin, koska hommasin sijaisia ympäri Pohjanmaata. Seuraavaksi siirryin henkilöstötöihin Etelä-Suomeen, jossa henkilöstövuokraus alkoi olla tuolloin jo arkipäivää.”

Laitala ei ole kuitenkaan koskaan itse työskennellyt vuokratyöfirman kautta.

”Kun olin aloittelemassa työuraani, niin henkilöstövuokrausyritykset rupesivat vasta yleistymään tällä alueella. Nykyään toimijoita on minunkin alueellani useita. Me pystymme kuitenkin VMP:n yrittäjämallilla erottautumaan ja operoimaan alueellisesti kilpailijoita asiakaslähtöisemmin. Toimimme joustavammin, hommaamme parempia ja kuhunkin työhön sopivampia työntekijöitä sekä palvelemme yritysasiakkaat viimeisen päälle. Sillä tavalla pärjäämme”, Laitala lupaa.

Yrittäjyyden monimuotoisuus

Yrittäjyyden parhaiksi ja samalla haastavimmiksi puoliksi Laitala mainitsee samat asiat: vapauden tehdä päätöksiä, sekä siitä seuraavan vastuun.

”Parasta hommassa on se, että saamme itse päättää mitä ja miten asioita teemme. VMP:ltä tulee hyvä ja vahva taustatuki, valmiit prosessit ja tietyt raamit. Mutta se, että saamme omalla alueellamme toimia itsenäisesti ja päättää monista asioista, on tämän työn kaikista paras juttu. Vastaavasti se tarkoittaa, että kannamme myös kaiken vastuun toimintamme tuloksesta. Yksi pienikin kauppa tuntuu tosi hyvältä, mutta vastaavasti pienikin menetetty asiakas tai kauppa tuntuu kuin puukolta selässä. Mutta se on tämän työn suola. ”

Uusia haasteita rakastava Laitala haluaa päästä tulevaisuudessa tekemään vielä enemmän asioita, missä pystyy laittamaan itseään likoon. Ensimmäisenä yrittäjävuotena vaativia tehtäviä on kuitenkin riittänyt tarpeeksi jokaiselle päivälle.

”Rutiinit ja ajatus siitä, että jokainen työpäivä olisi aina samanlainen ovat aina olleet minulle se hirvitys. Jos ei ole mitään haasteita, niin sitten niitä pitää aiheuttaa itselleen ja siitä tulee vain ongelmia. Se on ehkä minun luonteelleni ominaista, että sitä haastetta pitää olla koko ajan”, Laitala naurahtaa.

Viimeisen vuoden aikana Laitala on ehtinyt huomata, kuinka merkityksellistä työtä hän tekee.

”Voisi ajatella, että yrittäjän työ on stressaavaa, mutta koen itse, että tämä on henkilöstöhommista kaikista parasta mitä vaan voi olla. Tässä työssä tehdään ihmisiä iloiseksi. Kyllä se itsellekin kolahtaa, kun luurin päässä joku itkee ilosta, kun saa haluamansa työpaikan. Ja siitä nauttii suunnattomasti, kun saa yritysasiakkaan tyytyväiseksi samalla kertaa. Kyllä voin vilpittömästi sanoa, että olen jo ensimmäisen vuoden aikana kokenut onnistumisen tunteita varmasti vahvemmin ja enemmän, kuin aiemmalla työuralla yhteensä. ”


Franchise News 22.3.2019

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta