• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Subwayn® vuoden franchising-yrittäjät ovat Tommi Lindström ja Jussi Jokilampi

Kaksikko palkittiin Suomen Franchising-yhdistys Ry:n järjestämässä Franny Awards 2019 -juhlatilaisuudessa 29.3. Helsingissä.Kuvassa: Vasemmalta oikealle Subwayn markkinointipäällikkö Pia Ikonen, yrittäjät Tommi Lindström ja Jussi Jokilampi sekä Subway Suomen maajohtaja Petteri Lehtimäki - kuvan ottanut Akifoto

Lindström ja Jokilampi ovat pirkanmaalaisia franchising-yrittäjiä, jotka omistavat kolme Subway-ravintolaa ja työllistävät yhteensä noin 25 henkeä. Subwayn organisaatio ylisti palkitsemisperusteissaan kaksikon määrätietoista ja ahkeraa yrittäjähenkeä.

 

“Ensimmäisestä ravintolastaan lähtien Tommi ja Jussi ovat osoittaneet tervettä laajentumishalua. Molemmat osallistuvat liiketoimintaan aktiivisesti ja samaa aktiivisuutta he ovat osoittaneet myös ketjun tapahtumissa”, kuvailee markkinointipäällikkö Pia Ikonen.

 

Yrittäjyys on Franny-voittajille tuttua ennestään: he toimivat aiemmin kuljetusalan yrittäjinä. Jokilammen mieleen oli iskostunut vuosituhannen alussa ajatus Subway-ravintolan pyörittämisestä. Vuonna 2009 hän sai houkuteltua Lindströmin mukaansa ja kaksikko kävi ketjun yrittäjäkurssin Yhdysvalloissa. Marraskuussa 2010 Turtolan Subway aloitti toimintansa. Kangasalan Subwayn yrittäjät avasivat joulukuussa 2013 ja kolmannen ravintolansa, Tampereen Kaukajärven Subwayn, viime vuonna.

 

“Aluksi epäröin hieman, koska minulta ei löytynyt kokemusta ravintola-alalta”, Lindström kertoo. “Tuumin kuitenkin, että aiempi yrittäjäkokemus on hyödyksi. Lisäksi ajattelin, että kevyt ja monipuolinen pikaruoka olisi kasvava markkina, joten Subway vakuutti myös.”

 

Molemmat korostavat menestyksekkään yrittäjyyden avaimena hyviä työntekijöitä ja työilmapiiriä. Tyytyväiset työntekijät luovat viihtyisän ja vahvan asiakaspalvelukokemuksen. Subway palkitsikin viime syksynä Kangasalan ravintolan erityisen korkealaatuisesta asiakaspalvelusta: puolen vuoden seurantajaksolla ravintola ei saanut ainuttakaan negatiivista asiakaspalautetta.

 

“Moni asia on tukenut menestystä: on ollut onni, että liikepaikat ovat olleet hyvät, markkinointiin ja yhteistyökuvioihin on satsattu, molempien yrittäjätausta on auttanut…”, Lindström luettelee. “Subwayn koulutus ja kokeneempien franchise-yrittäjien neuvot ovat myös olleet erittäin arvokkaita. Tuntuukin tosi hyvältä saada ketjulta tällainen tunnustus, koska tiedämme, kuinka kova taso Subwayn sisällä on ja kuinka monien mahtavien yrittäjien joukosta valinta osui meihin.”

 

“Meidän yhtiökumppanuus on myös aina ollut todella toimiva yhtälö. Olen meistä se temperamenttisempi: innostun ja haluan nopeita päätöksiä, kun Tommi taas on tasapainottava järjen ääni. Monesti kuulee sanottavan, että kaverin kanssa ei pitäisi tehdä bisnestä, mutta meillä yhteispeli on ollut sujuvaa ja olemme pystyneet jakamaan vastuuta hyvin. Voin sanoa, että parempaa liikekumppania kuin Tommi en voisi toivoakaan”, Jokilampi kehuu yrittäjätoveriaan.

Alkuperäinen uutinen Subway


Franchise News 16.4.2019

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta