• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Vuosi 2020 oli Hesburgerille torjuntavoitto

Hesburger -ketjun jo vuosia tasaisesti kasvanut myynti oli koronavuonna noin 7 prosenttia edellisvuotta alhaisempi. Hesburgeria kannattelivat jo valmiina ollut drive-in -ravintoloiden ja kotiinkuljetuspalveluiden verkosto sekä mobiilitilaukset ja ennakkomaksut mahdollistava Hesburger-sovellus. 

 

Vuonna 2020 Hesburger-ketjun verollinen myynti oli noin 324 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 217 miljoonaa euroa. Suomessa avattiin viime vuonna neljä uutta Hesburger-ravintolaa ja syksyllä ketjun yhteenlaskettu ravintolamäärä maailmassa saavutti 500 ravintolan rajapyykin. Ketjun ravintoloissa asioi päivittäin yli 190 000 asiakasta ja niissä työskentelee noin 8 000 ihmistä.

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela näkee vuoden 2020 kokonaisuuden torjuntavoittona, ottaen huomioon ravintola-alaa lähes koko vuoden piinanneet äärimmäisen hankalat toimintaolosuhteet koronapandemian puitteissa.

Salmelan mukaan ketju oli tammi-helmikuussa ennätysvireessä, kunnes huhtikuuhun mennessä tilanne oli kuitenkin kääntynyt hyvin synkäksi ja tulevaisuus näytti täysin epävarmalta. Salmela kertoo Hesburgeria kannatelleen muutamat seikat. "Meillä oli valmiina drive-in -ravintoloiden ja kotiinkuljetuspalveluiden verkosto sekä mobiilitilaukset ja ennakkomaksut mahdollistava Hesburger-sovellus." Salmela sanoo.

 

Hesburger-sovelluksen merkitys korostui etenkin viime vuoden aikana. 

Poikkeusjärjestelyistä huolimatta Hesburgerilla jouduttiin kuitenkin tekemään vaikeita ratkaisuja. Keväällä ketju joutuikin sulkemaan ravintoloita ja lomauttamaan yli 500 työntekijää Suomessa.

Salmela korostaa henkilökunnan työskentelyä erityisaikana. "Olen kiitollinen henkilökunnallemme venymisestä vaikeassa tilanteessa. Kun kesällä kauppa alkoi taas käydä, saimme nopeasti kutsuttua henkilökuntaa takaisin töihin ja suljettuina olleet ravintolat voitiin avata.", Salmela sanoo.

Viime vuoden kesäkuukausina Hesburgerin myynnit palautuivat hetkellisesti jopa aiempien vuosien tasolle, mutta syksyn koittaessa tilanne vaikeutui uudelleen. Liikepaikkakohtaiset myynnit heittelevät tällä hetkellä rajusti. Salmela uskoo, että tammi- ja helmikuu tulevat olemaan ravintola-alalla vielä vaikeita. " Tämänhetkisten rokotetietojen valossa uskon, että myynnillisesti voisimme palata normaaliin uomaan kesään mennessä." Salmela arvelee.

 

Hesburger on tehnyt teknologisia panostuksia. Viime vuonna Hesburger asensi itsepalvelukassat yli sataan Hesburger-ravintolaan Suomessa.

Kaikkiaan yhdeksessä maassa toimivan Hesburgerin verollinen myynti ulkomailla oli vuonna 2020 yhteensä 107 miljoonaa euroa. Vuoden aikana ulkomailla avattiin 12 uutta ravintolaa. Parhaiten koronapandemiasta selvittiin Latviassa. Bulgariassa ja Ukrainassa myynti kehittyi ravintolamäärän kasvun johdosta. Tällä hetkellä ketju ei suunnittele uusiin maihin laajentumista.

Hesburgerin operatiivinen johtaja Vesa Viitanen kertoo  lisähaastetta viime vuoteen tuoneen maakohtaisesti vaihdelleet koronarajoitukset. "Kovimpia rajoitukset ovat Saksassa, jossa ravintolat ovat olleet kokonaan kiinni jo kaksi kuukautta ja sulku jatkuu edelleen. Loppuvuosi oli todella haasteellinen tiukkojen rajoitusten vuoksi myös Baltiassa, jossa myynti oli sallittua ainoastaan autokaistojen tai kotiinkuljetuspalveluiden kautta. Olemmekin laajentaneet kotiinkuljetuspalveluiden käyttöä niin moniin ravintoloihin kuin mahdollista.", Viitanen kertoo.


Franchise News 12.1.2021

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta